fbpx

Održana redovna godišnja Skupština KUD “Puračić”

3 min. za čitanje

Održana redovna godišnja Skupština KUD “Puračić”

Na početku Skupštine nakon usvajanja dnevnog reda i izbora radnih organa, usvojen je Poslovnik o radu Skupštine koju je predložio Upravni odbor Društva. Predsjednik Upravnog odbora mr.sc. Hazim Osmanović je podnio Skupštini Izještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2011. godinu, a Nadzorni odbor je podnio izvještaj o izvršenom nadzoru, oba ova izvještaja su jednoglasno usvojena od strane Skupštine Društva.

Uprkos poteškoćama i teškim uslovima u kojima je društvo radilo posebno nedostatku finasijskih sredstva KUD „Puračić“ je u 2011. godini radio veoma dobro i sa uspjehom. Tokom 2011. godine imali su preko 30 nastupa, 6 eko akcija, 5 humanitarnih akcija te 5 gastro ponuda, učestovali u obilježavanju svih praznika, vjerskih blagdana i značajnih datuma, uradili 4 nove folklorne koreografije okupili preko 160 članova svih uzrastnih skupina i imali dva gostovanja u inostranstvu (Turska i Austrija) itd.

Zaključak je da KUD „Puračić“ izvršava svoju osnovnu misiju, a to je: okupljanje djece mladih i odraslih građana radi očuvanja, njegovanja i promoviranja bosanske kulture, tradicije i običaja naroda u Bosni i Hercegovini, a sa 161 članom, na kraju 2011. godine, društvo je postalo jedno od najbrojnijih društava na kantonu pa i šire.

Održana redovna godišnja Skupština KUD "Puračić"

Nakon usvajanja Izvještaja, Skupštini je prezentiran Plan i program rada KUD-a za 2012. godinu sa naglaskom da društvo planira nastaviti sa sa prijemom novih članova, permanentnim radom i pripremom novih programskih sadržaja, kao i obećana nova gostovanja u zemlji i inostranstvu.

Upravni odbor društva se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u radu društva i istovremeno pozvao sve ljude dobre volje da pomognu KUD-u kako bi nabavili neophodan razglas i folklorne nošnje čime bi se poboljšali uslovi za rad Društva.

Od brojnih gostiju koji su prisustvovali na Skupštini su se obratili: predsjednik BZK „Preporod“ Doboj Istok gospodin Ismet Suljić, gospođa Ferida Kavgić vođa ženskog vokalnog ansambla „Doboščanke“ i predsjednik Vijeća mjesne zajednice Puračić gospodin Admir Turkić.

Održana redovna godišnja Skupština KUD "Puračić"

Skupština je održana u galeriji doma kulture u Puračiću u jednoj ugodnoj atmosferi a po završetku Skupštine, svi članovi, roditelji i gosti mogli su pogledati nastup najmlađe postave folklora KUD-a. Potom su zajedno obišli prostorije KUD-a koje su obnovljene nesebičnim zalaganjem članova KUD-a uz podršku Vijeća mjesne zajednice Puračić koja im je obezbijedila neophodan materijal za rad.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments