fbpx

Najava: 4. Likovna kolonija „Svatovac”

1 min. za čitanje

Kolonija će okupit 30 učesnika iz BiH, a kao i prošle godine, ciljevi održavanja su stvaranje platforme za razmjenu umjetničkih ideja i produkcija likovnih djela koja će obogatiti fundus Art Centra.

Po okončanju Kolonije, nastala djela će biti izložena u Centru za kulturu u Lukavcu.

Problem finansiranja ove manifestacije pokušao se riješiti organizacijom prodajne izložbe slika iz fundusa Centra u Međunarodnom ateljeu „Ismet Mujezinović” u Tuzli, te aplikacijama sponzorima i donatorima.

615155_3819450650364_1241408542_o

Na poziv organizatora, ovogodišnju Koloniju odlučili su podržati Općina Lukavac, Turistička zajednica TK, Sindikat Termolektrane Tuzla, Stomatološka ordinacija dr. Alija Karić, Fabrika cementa Lukavac, Restoran Palma, Hotel Senad od Bosne, Hotel Lukavac, Restoran Azzuro, Pečenjara Pupo, d.o.o. Leatex, d.o.o. Tesco, J.P. Spreča, Pekara Nino Turija, BBCC, Caffe Cube, d.o.o. Buba Commerce, d.o.o. King, d.o.o. Monsun Modrac i Vivia.

Art Centar je udruženje građana čiji su članovi najvećim dijelom akademski obrazovani umjetnici, arhitekte i producenti mlađe generacije. Od osnivanja 2011. godine, Centar se angažuje na afrimaciji umjetosti i kulture putem Likovne kolonije, izložbi, radionica i projekata u javnom prostoru.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments