fbpx

Lukavčanka Amela Suljkić otvorila prvi concept store na Tuzlanskom kantonu

3 min. za čitanje

Tuzla je po prvi put dobila concept store u kojem se prodaju isključivo komadi domaćih brendova i dizajnera. Ovo je još jedan u nizu concept store-ova koji podržavaju i preferiraju domaće dizajnere, i samim time podržavaju domaću modnu scenu. Ideju za otvaranje ovakvog concept store-a došla je mlada Lukavčanka Amela Suljkić.

“Na ideju o ovom concept storu sam dosla još prije tri godine, međutim realizovana je u junu 2016 godine. Ja vjerujem da Tuzla zaslužuje da bude upoznata sa našim proizvodima, da našim dragim damama budu što više približeni naši BiH proizvodi, jer su vrijedni svake pohvale. Što se tiče samog naziva, to je onako nastalo spontano. Kao sto vec znate rijec IMAN u prevodu znači Vjera. Razmišljala sam, treba mi nešto što će ukazivati da je to dućan naših proizvoda. Uz pomoć moje prijateljice i grafičke dizajnerice, koja je i osmislila cijeli naš vizualni identite, Irme Ibrić, došli smo na ideju da ustvari nastavak bude Made In BiH. Svima je opće poznat hashtag #madeinBiH i znali smo da će to biti prepoznatljivo i inspirativno. A sam prevod IMANI Made in BiH bi bio Vjera u bh. brendove, kreatore, proizvode, vjera u naše tržište” Željela sam da i u Tuzli zaživi BH moda, naši brendovi.

Na njihovim policama možete pronaći unikatnu odjeću sa etiketama brandova: LOLA Tees, MOA Baggeek, Culture Divas, Freya Design, Peek a Boo, Domino bags, Mastuffari torbe, SUCH.a.fashion, Ruby Red, Ella Art, A.I. Design, Rose Patels, Tribal Nakit by Ena, Narukvice od čipke, eliasova.n, SHEYOU, CORLA, NEVA, Džidže for you, Pavone, Dee Dee Sparrow, Zizza Shoes.  Vizija Amele Suljkić, zaljubljenice u “Made in BiH” proizvode je upravo pronalazak takvih proizvoda i upoznavanje mladih poduzetnika, kako bi njihove radove predstavila u svom concept store. Za sve pripadnice ljepšeg spola koje tragaju za domaćim brendovima ”IMANI” je prava adresa. Cijene su prihvatljive i sve je napravljeno u lijepoj našoj Bosni i Hercegovini te rukama naših kreativnih ljudi iz svijeta mode. Osim toga, uštedit ćete i vrijeme koje bi proveli na internetu tragajući za nekim odjevnim komadima odjeće koji se proizvode širom zemlje. U ”IMANI” dućanu te iste odjevne komade možete probati i na licu mjesta izabrati nešto za sebe ili vama dragu osobu. Također, važno je za istaći da ukoliko želite, možete i da poručite neki odjevni predmet da se uradi po vašoj želji i za 10-ak dana već ga možete ponosno ”prošetati” gradom.

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Domaca roba a nijedna Firma ne posjeduje domace ime, koji vic… ej Bosno