fbpx

Lukavčani „zakuhali“ u Banovićima

1 min. za čitanje

Takmičenje u pripremanju tradicionalnog bosanskohercegovačkog specijaliteta Bosanski lonac upriličeno je u okviru manifestacije „Dani općine Banovići 2015“. Ovim druženjem u predivnom ambijentu turističke destinacije Zlača ujedno je zatvorena ljetnja turistička sezona 2015. godine.

Učestvovalo je osam ekipa medijskih djelatnika, kulturnih i turističkih radnika, a stotinjak gostiju je uživalo u pratećim sadržajima. Među ekipama su bile i dvije iz Lukavca i to Lukavački sajam turizma List i Artikulacije Lukavac.

unnamed (18)

Divno je biti danas ovdje i družiti se sa pozitivnim ljudima koji cijene tradiciju i ujedno prate trendove u organizaciji manifestacija i načinima promocije turizma. Mi smo danas došli iz Lukavca kako bi smo vidjeli ponudu Banovića i ostalih gradova, a ujedno promovisali Lukavac kao turističku detinaciju, rekla je Asija Nuhanović, glavna kuharica pobjedničke ekipe.

Bosanski lonac koji je pripremila njena ekipa osvojio je glavnu nagradu žirija a organizator takmičenja je list BH Glas.

unnamed (19)

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hahhahah, Lukavac kao Turisticka Destinacija Hahahhahaha, Pa sta se zivotati ima vidjet u Lukavcu…Jedini koji je ikad napravio Bio je Rahmetli Sead Hasanhodzic Jezero Modrac kao Turisticka Destinacija I treba mu Spomenik staviti u Centru Lukavca
Ko god je govorio Da je pokrao ili ukrao Mozda i jest ali je napravio stotine radnih mjesta i turisticku atrakciju koju nece niko nikad vise napraviti…. I kad ste poceli da ga prozivate da je lopov one je kao sto i dolikuje Velikoj Licnosti samo povukao i prepustio onima koje ste izabrali…. I sad vidite sta imate ili sta imamo…….
Ali covjek nezna sta ima dok ne izgubi….

He he he Lukavac turisticka atrakcija jeste al tokom rata i poslje dok se nije unistilo jezero modrac vako nemojte se prosipat ..