fbpx

Lukavac: Otvorena izložba fotografija i novinskih članaka Saše Radmanovića

1 min. za čitanje

Danas je u izložbenom prostoru JU „Javna biblioteka“ Lukavac otvorena izložba fotografija i novinskih članaka Saše Radmanovića. Izložbu je otvorio Mr. Munib Efendić, profesor historije u JU „Srednja mješovita škola“ Lukavac.

Izložbu je predstavio Mihad Sakić, i tom prilikom između ostaloga izjavio:

– Živimo u vremenu velikih društvenih konflikata. Nemoć pojedinca pred mašinerijom visokoorganizovane društvene zajednice je svakodnevno prisutna. Naš sugrađanin, Saša Radmanović, odlučio je da svoje ljudsko dostojanstvo i kulturološki ponos svojim sugrađanima i široj društvenoj javnosti predstavi na pomalo neuobičajen način. Već nekoliko mjeseci priprema organizaciju jedne skromne, ali značajne izložbe novinskih tekstova, novinskih fotografija i fotografija koje tretiraju prošlost lukavačkih sportskih kolektiva. Saša je poznati entuzijasta i kolekcionar. On već decenijama prikuplja rijetke stvari i predmete, kao što su: značke, privjesci, zastavice, različiti štampani materijali (novine, časopisi, katalozi, knjige, audio i video zapisi), te naročito fotografije.

Saša Radmanović želi da ovom izložbom sve lukavčane podsjeti i pozove da svi moramo voljeti svoj grad i moramo čuvati uspomenu na njegove dobre pojedince. Moramo početi ozbiljnije njegovati našu kulturu, pamćenja, svako od nas pojedinačno.

Organizator izložbe je KUD „Gajret“ Puračić.

Neke fotografije koje su izložene u Izložbenom prostoru možete pogledati u našoj galeriji:

 

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Saša je prepoznatljivi dio ovog grada. A malo je ljudi koji su markantni svojom osobenošću kao što je njegova. Njegova iskrenost zavređuje najveću pažnju između svih osobina koje ga izdvajaju od ostalih građana ovog grada.Iskrena zahvalnost i za ovu manifestaciju njegove ličnosti.

Šta se načelnik sad pravi pametan, što nije došao da se slika sa Sašom?! Ko Munib levat, a Lafinas Inženjer, jojjj,sranja u p.m.

Divno ljudski.Sasa divan si .I svi pravi Lukavcani

Peri pare Šljivooo, KUD Gajret iz Puračića organizuje u Lukavcu. Da si bogdom šta uradio za svoje selo. I onako je Puračić dno dna sa takvim kao što si ti.

Držao govor u OV

Nas dragi Sasa. Simbol naprednog grada Lukavca kakav je nekad bio, a ne zabiti u kakvu se pretvorio najezdom clanova SDA sa brda.