fbpx

KUD Puračić i grupa za razvoj MZ Prokosovići nominovani za nagradu “Šampioni zaštite prirode”, glasati možete i vi

2 min. za čitanje

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018.

Ovom akcijom žele pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i kao takvi mogu motivisati i druge.

GLASAJTE I VI i svojim glasom dajte doprinos ovoj jedinstvenoj kampanji!

Glasanje je otvoreno do 11.4.2018.godine u 00.00h. U svakoj kategoriji možete glasati za samo jednog predstavnika/predstavnicu.

KUD Puračić i Lokalna grupa za razvoj MZ Prokosvići su među mogućim odabirima, pa tako imate priliku odabrati u kategoriji 3. ORGANIZACIJA / NVO / FONDACIJA glasati za KUD Puračić i pod 6. NEFORMALNA GRUPA GRAĐANA (GRAĐANSKA INICIJATIVA ) koja inicira i implementira konkretne legalne akcije u svojoj lokalnoj
zajednici i na taj način doprinosi zaštiti životne sredine i okoliša, glasati za grupu iz Prokosovića.

U.G. KUD (članovi ekološke sekcije) Puračić, Lukavac – Jedno je od najaktivnijih udruženja na polju ekologije kada su u pitanju praktične akcije čišćenja i uređenja prostora u svojoj zajednici. Godišnje realiziraju preko 50 volonterskih eko akcija sa angažovanjem od 400 do 1000 volontera.

Lokalna grupa za razvoj MZ Prokosovići, Lukavac – U sklopu lokalne zajednice na jednom prostoru koji je bio deponija smeća uspjeli su napraviti prelijep prostor sa mnoštvom sadržaja. Deponiju smeća pretvorili su u veliki park za druženje djece, mladih i starijih osoba.

Svoj glas možete dati ako odaberete ovaj LINK

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zamolio bih moderatora ili nekoga ko je upućen, da objavi podatke o načinu glasovanja. Mnogo uspijeha želim Lokalnoj grupi za razvoj MZ Prokosovići i,posebno,
mojemu KUD-u ” Puračić” (članovima ekološke sekcije).

Ispod članka imate link pronađite vašeg favorita i glasajte.
Glasati možete samo jedan puta.
U ime nominovanih zahvaljujemo se na podršci.

Hvala, poštovani…