Oblačno veći dio dana, moguća slaba kiša

1 1.598

U Krajini i Hercegovini jutros je pretežno vedro. U ostalim područjima je oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša pada u sjevernim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Kupres 8, Ivan-sedlo 9, Bihać 10, Sanski Most i Prijedor 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Bugojno, Gradačac, Tuzla, Zvornik i Doboj 13, Bijeljina i Zenica 14, Goražde i Banja Luka 15, Trebinje 17, Neum 19 i Mostar 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će doći do postepenog smanjenja oblačnosti sa zapada i juga prema centralnim, sjevernim i istočnim područjima zemlje. Prijepodne lokalno slaba kiša će padati u sjevernim, istočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar će biti u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini se očekuje umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 18 i 23, a na jugu Hercegovine od 25 do 29 stepeni.

U Sarajevu će danas veći dio dana biti oblačno. Poslijepodne doći će do smanjenja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Oslobođenje

Leave a Reply

1 komentar za članak "Oblačno veći dio dana, moguća slaba kiša"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Nuto, u uređenim društvima se ” Financial Times” čita,
a u uneređenim zaklanja glava od padavina ili
lice od sramote.
Možda je lik iza novina baš iz FEDERALNOG MINISTARSTVA FINANCI(SI)JA
pa ga stid…