Leatex

Volonteri očistili oko 700 metara obale jezera Modrac

2 2.167

U organizaciji Raft eko kluba Accent iz Tuzle u subotu je organizovana akcija čišćenja dijela obale jezera Modrac.

Uz pomoć partnerskih organizacija “Agora Centar” i “Zemlja djece” kao i drugih partnerskih Udruženja u akciju je bilo uključeno bilo oko 50 volontera.

Ekološka akcija čišćenja obale jezera Modrac dio je projekta “Ono što se pije, mora i da se čuva”, s cilj je razviti svijest građana o potrebi očuvanja kvaliteta vode, te podsjetiti građane na važnost pravilnog odlaganja smeća i čuvanja okoliša. Projekat je podržan od strane Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK.

Akcija čišćenja smeća vršena je sa vode iz čamaca kao i sa kopna. Velike količine raznog otpada sa obale Modraca odvezao je JKP Komunalac.

Nakon uspješno završene akcije postavljeno je i nekoliko natpisa sa molbom posjetiocima da vode računa o tome gdje ostavljaju smeće nakon boravka u prirodi.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Volonteri očistili oko 700 metara obale jezera Modrac"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

“Urbani” Egolog to radi mehanizirano.Uvali se u džip, pa ožeži…

iskra
Gost
iskra

Milenko nema sad u programu Delić ekologiju sad se zabavio drugim lažima kako da prevari građane općine Lukavac na referendumu.To mu je CILJ BROJ1.Sve drugo je LAFINA kao i do sada.Ovaj put je provaljen zbog toga je navalio sa postavljanjem BILBORDA na račun građana općine Lukavac i to bez ikakvih dozvola naravno da ovo radi firma iz Sarajeva kojoj je dodijelio bez ikakvog konkursa jer mi Lukavčani smo glupi mi ćemo plaćati zakup sarajlijama za postvljanje reklama u svom gradu, a oni će plaćati porez u Sarajevu.Jedva čekam referendum…