Učesnik protesta u Tuzli Fadil Duran: Policajci su nas udarali nogama, nekoliko boraca je uhapšeno

4 3.421
Duran se u razgovoru za Klix.ba osvrnuo na jutrošnju akciju pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva uniutrašnjih poslova TK i Specijalne jedinice Federalne uprave policije nakon koje je deblokirana petlja Šićki Brod u Tuzli.

“Bilo je tri puta bviše specijalaca nego demobilisanih boraca na petlji. Radili su šta su htjeli, prskali su nas nekakvim tečnostima po leđima i udarali nogama. Ja sam imao sreću da su mi samo ruku uvrnuli i ugurali me prvo u moj automobil, drugi su mnogo teže prošli”, kaže Duran za Klix.ba.

Duran tvrdi i da je nekoliko demobilisanih boraca uhapšeno.

“Sada nam je cilj da naše uhapšene saborce izvučemo iz zatvora, a nakon toga ćemo se najvjerovatnije uputiti za Srebrenik. Ne znamo da li ćemo se vraćati na petlju”, istakao je Duran.

Kako saznajemo, tokom jutrošnje akcije jedan od demonstranata je bio pod utjecajem alkohola zbog čega je priveden u službene prostorije MUP-a TK na triježnjenje.

Iz tuzlanske bolnice nam je potvrđeno da su dvije osobe prevezene u ovu ustanovu. Trenutno su u procesu obrade, a prema prvim informacijama zadobili su lakše tjelesne povrede.

Podsjetimo, nakon trodnevne blokade specijalne jedinice jutros su deblokirale petlju Šićki Brod nakon čega je uspostavljeno normalno saobraćanje.

Na tuzlanskoj petlji na kraju su ostali polomljeni improvizirani šatori u kojima su borci proveli tri noći zaredom, stari namještaj i zgarišta na kojima su nekoliko puta palili vatru kako bi se zagrijali.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Učesnik protesta u Tuzli Fadil Duran: Policajci su nas udarali nogama, nekoliko boraca je uhapšeno"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Dole SDP
Gost
Dole SDP

*** vam Edin Delić i Zlatan Begić *** što se prisljamce gdje god treba pravit hapse samo da skupljaju jeftine političke poene. Svaka čast policiji što ste oslobodili petlju od ovih neradnika i alkoholičara! Da ste u Engleskoj policija bi s konjima došla da vas izgazi *** prodanu.

Joker
Gost
Joker

Ti neradnici i alkoholicari su se za razliku od vecine drugih borili da bi ti, smradu jedan, imao koliko toliko slobode i da bi imao svoga oca, daidzu, tetku itd.

skeptičan
Gost
skeptičan

Jednostavno – ti si idiot da ne upotrebljavam druge izraze jer samo taj razumiješ

Citalac
Gost
Citalac

Zasto i dalje drzite clanak sa neistinama na portalu?