Leatex

SDA TK: “SDP laže, Ivana Bunoza i Mate Pavković imenovani u vrijeme mandata SDP-a”

3 2.937

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje Kantonalnog odbora SDA TK. Saopštenje prenosimo u nastavku bez izmjena.

SDP  je u svom saopštenju od 08. 08. 2018. godine  iznio niz neistina, u kojem vladu SDA TK koja je srušena na nezakonit način pokušao učiniti odgovornim za ekološki incident koji se desio prije nekoliko dana u GIKIL-u.

Ono što SDP zna, a ne želi priznati, je da je prva Vlada TK koja je ukazala na sve probleme unutar  GIKIL-a  je bila Vlada g. Bege Gutića. Dokaz za to je hitna tematska Skupština TK u 2017.godini u kojoj su i izneseni svi problemi unutar i oko GIKIL-a i pozivane sve institucije, Sud i Tuzilaštvo TK da se uključe u probleme koje je Vlada SDA, kako je volite  nazivati (a sigurno je bila jedina vlada svih građana TK) , predvidila i prezentovala javnosti još od 2015. Godine.

Ova Vlada je zajedno sa osnivačem KHK  pokrenula tužbu za utvrđivanje vlasničkog udjela unutar GIKIL-a jer GSHL koji je u vlasništvu g. Pramod Mittala nije uplatio cca.46 mil.KM prema Ugovoru o osnivanju GIKIL-a, a dugi niz godina uživa prava većinskog vlasnika (GSHL51% – 49%KHK). Da su ova finansijska sredstva od strane GSHL uložena u GIKIL prema Ugovoru o osnivanju danas bi GIKIL sigurno izgledao i poslovao u daleko boljim uslovima. Mate Pavković i Ivana Bunoza, nisu članovi uprave GIKIL-a, već članovi NO GIKIL-a, koje je imenovala skupština društva kojom suvereno vladaju indijski partneri zbog čega je vlada insistirala na redefinisanju vlasničkih odnosa. Pozivamo vas da pokažete dokument kojim je vlada TK dala saglasnost na imenovanje ova dva člana, NO nećete naći i pokazati zato što ne postoji.

Ono što je interesantno, a što ste zaboravili ili namjerno prešutili, je da su kadrovi koje pominjete, Ivana Bunoza i Mate Pavković,  imenovani u vrijeme mandata SDP-a i g. Nermina Nikšića kao Premijera Vlade FBiH (2010-2014) u Upravu JP EP HZ, kao kadrove HSP stranke koja je bila koalicioni partner SDP (ako ja kao što je poznato nastala na  tekovinama ustaške ideologije). Kao članove NO GIKIL-a ih je predložila Uprava KHK, a ne Vlada TK. Što se tiče uvoza i izvoza preko luke Ploče suludo je i komentarisati jer luka Ploče je građena i projektovana uglavnom za potrebe idustrije u Tuzlanskom bazenu.

Upravu GIKIL-a suvereno postavlja GSHL i g.Mittal koji je u sporu sa KHK i koji nije ispunio svoje obaveze iz osnivačkog ugovora o formiranju zajedničke kompanije  zbog čega se i vodi više sporova na Sudu. Indikativno i alarmantno je zašto se Vlada Suljkanovića (PDA) ne oglašava povodom  najveće ekološke katastrofe u BIH? Zašto se nije nastavilo sa pritiscima na GSHL da uplati cca 46mil KM?

Zašto je PDA vlada odustala od arbitražnog postupka protiv GIKIL? Očito da je SDP postao glasnogovornik PDA i na kraju pitanje za SDP šta je to SDP uradio u mandatu svoje vlade TK (2010-2014) na rješavanju problema u GIKIL, osim što se ponašao po principu „ne talasaj“. Poznato je da je GIKIL u upravo u tom periodu proizveo najveće gubitke u finansijskom poslovanju  od oko 100 mil km.?

SDP ponovo pokušava lažima da dezavuiše javnost i sakrije bezidejnu ianemičnu politiku SDP. Na Vašu žalost građani TK i BiH još uvijek se sjećaju vladavine SDP u mandatu 2010-2014 i posljedica te vladavine (Paljenje zgrade predsjedništva, zgrade kantonalnih vlada itd) kada je zbog svoje neozbiljne politike SDP doveo u opasnost državu. SDP LAŽE, A KO LAŽE TAJ I KRADE.

Leave a Reply

3 komentara za članak "SDA TK: “SDP laže, Ivana Bunoza i Mate Pavković imenovani u vrijeme mandata SDP-a”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Jos jedan koksaras
Gost
Jos jedan koksaras

Od cega ce Mital ili GSHL uplatiti???
Da imaju novac ne bi GSHL bio u likvidaciji. Firma koja ce biti uskoro likvidirana i dalje preko Mitala vrsi pritisak na GIKIL da prebacuje novac, a nasa Vlada sve mirno posmatra.
Morate znati da je udio KHK u GIKIL-u 70%, a udio Vlade TK u KHK je 67%.
Po ovim udjelima nema sanse da Mital upravlja GIKILom. Ali, ipak mu je to neko dozvolio.

Rus
Gost
Rus

Dozvolila mu SDA, ja sam im slao mailove i upozoravao godinama prije. Mene su poslali na disciplinski jer sam poslao stotine projekata kriminalci Zuhdija, Fuad i ostali.

ZaBiHVam
Gost
ZaBiHVam

Ivana Bunoza i Lafinas delić Zbunjoza …