Premijer TK posjetio proizvodne pogone Boxmark-a: Uskoro u Lukavcu proširenje proizvodnih kapaciteta

2 3.040

Na poziv direktora kompanije ”Boxmark” Mateja Bastiča, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić boravio je danas u posjeti proizvodnim pogonima ovog renomiranog proizvođača tekstilnih i kožnih dijelova za auto – industriju u Kidričevu u Sloveniji.

Podsjećamo Boxmark već ima svoje proizvodne pogone u Lukavcu, a u najskorijoj budućnosti u planu je značajno proširenje proizvodnih kapaciteta. To prije svega podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale, a što je samo prva faza ukupnog investicijskog projekta ukupne vrijednosti oko 20 miliona KM, a koji bi u konačnici trebao da rezultira otvaranjem oko hiljadu novih radnih mjesta u našem kantonu.

”Današnja posjeta Boxmark-ovim proizvodnim pogonima u Sloveniji bila je prilika da nam se prezentira način i model rada ove kompanije, ali i da vidimo dio onoga što će u najskorijoj budućnosti biti i naša realnost. Nakon svega što smo ovdje vidjeli, moram izraziti zadovoljstvo što će jedna ovakva moderna kompanija, sa izuzetnim ugledom u oblasti autoindustrije biti značajan dio naše privrede u Tuzlanskom kantonu. Imajući u vidu sve ono što je već do sada realizirano, možemo reći da se Boxmark pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje neophodnih dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima. Naš dobitak i cilj u ovom slučaju su radna mjesta i u tom pogledu svi kapaciteti Vlade i resornih ministarstava bit će stavljeni u funkciju realizacije ove investicije”, rekao je premijer Gutić, ističući da će izvozna orijentacija Boxmarkove proizvodnje dodatno popraviti privrednu sliku našeg kantona i poboljšati omjer pokrivenosti uvoza izvozom.

”Naš kanton već ima jedan od najboljih odnosa pokrivenosti uvoza izvozom u Federaciji BiH. Taj procent u Tuzlanskom kantonu iznosi oko 87% i sigurno je da će povećanjem kapaciteta Boxmarka, uz dodatni industrijski rast, taj procent biti i nešto veći”, zaključio je premijer Gutić.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Premijer TK posjetio proizvodne pogone Boxmark-a: Uskoro u Lukavcu proširenje proizvodnih kapaciteta"

avatar
najnoviji najstariji popularni
SDP teletabisi
Gost
SDP teletabisi

Dok Delic hoda po FTv u ozrenskim selima i pravi vec predizbornu kampanju za Oktoberfest 2018 jer je zamislio da SDP Lukavac prepusti Sulji Brkicu, a on preuzme SDP TK , do tad Bego i SDA rijesi sva pitanja koja im je prosla vlada ostavila od TTU- a , Dite, Revom Dobosnice, Aide Tz, itd. it'd. Pa sve do evo dovodjenja stranih investitora na TK i nasu opstinu!!! Do tad vi dragi gledaoci hodajte za raznim Jakubima i Ademima Mahovkicima, hodajte za sicardzijama Ibrakicima i nadrndanim psihodelicnim Delicem!

chsw
Gost
chsw

MA ja BA? Eto ti si Tinky _vinky. DelicK nije u mom domenu niti Aj u njegovom al brate dragi nafali ti Begu i njegovu skalameriju pravo. Idji bolan nebio, pa pitaj radnike sta je on tj oni rijesili u TTU, Revom-u, itd. a procitaj malo i ostale novine/portale sta pisu o tome. A vid’ ce Slovenac kakav ce ucheritis biti, kad pokupi prnje i lagano razguli (nisam zlokoban i volio bi da me demantuje), vlja 10% vam, pa 13 % etam … pa kad su Nasi/Tvoji ovi uspjeli Turke da obrlate za deal oko Bosna Air-a kako nece Slovence.ba A, za npr. Strabag , Austriance da ne govorim s'tim da je neko poklonio ima pare oko izgradnje most na Savi (Svilaj). E kako bi to Edo sajlu napravio, i slikuvavo se poShlje 😉