Pred više stotina građana: SDA u Banovićima održao tribinu, Skopljak jedan od govornika

11 7.135

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopstenje OO SDA Banovići koje prenosimo u nastavku bez izmjena:

OO SDA Banovići je održao tribinu u mjesnom ogranku  SDA Omazići, podružnica Gutići, kao odgovor na jučerašnju dezinformaciju onima koji su se odmetnuli od politike i principa SDA, a skrivaju se iza imena i politike rahmetli Alije Izetbegovića i rahmetli SulejmanaTihića.

Skupu je prisustvovalo oko 500 pristalica i članova SDA, a građanima su se obratili bivši ministar u Vladi TK Fahrudin Skopljak, a sada član povjereništva kantonalnog odbora SDA TK i bivši premijer Vlade TK, a sada zamjenik predsjednika kantonalnog povjereništva SDA TK i predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić.

Sa skupa je poslana jasna i nedvosmislena podrška SDA, predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i politici koju zastupa i vodi. Još jednom je pokazano da je SDA, pogotovo u Banovićima najjača politička partija te da su posljednja dešavanja u SDA  dodatno učvrstila ugled koji SDA ima u narodu.

Osuđeni su oni i njihova politika koji su na krilima SDA više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ciljeve, a ne za SDA, a danas se kriju iza RMU Banovići i drugih javnih institucija.

Članovi i simpatizeri koji su prisustvovali skupu jasno su osudili izdaju od strane Kukić Mirsada i njegovih slijepih sljedbenika, upoređujući to sa izdajom Fikreta Abdića i pokušajem stvaranja nove autonomije i dijeljenja i cijepanja bošnjačkog nacionalnog korpusa.

Politike totalitarizma i društvo jednog lica su davno prevaziđene i promašene politike. Ovo je doba demokratije, doba u kome treba da se uvažava mišljenje svakog pojedinca. Ovo je doba pravne države i da je zaista tako vrijeme će pokazati jer će, sigurni smo, sankcionisati sve one koji su kršili Ustav BiH, FBiH, kantona kao i one koji su kršili statut SDA i nisu poštovali odluke donesene na najvišem organu, predsjedništvu SDA BiH.

Najavljeno je da će u narednom periodu OO SDA Banovići u svim mjesnim ograncima održati svoje javne tribine s ciljem upoznavanja članstva sa aktuelnom političkom situacijom, kao i početkom priprema za naredne opće izbore.

Leave a Reply

11 komentara za članak "Pred više stotina građana: SDA u Banovićima održao tribinu, Skopljak jedan od govornika"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Borac Armije BiH
Gost
Borac Armije BiH

Bravo za Skopljaka i ostale. Pravo u osinje gnijezdo – na muci se poznaju hajduci.Još da Bake ima vremena i da skokne do ove sada jako važne vukojebine…ili makar Zvjerka.

remarK
Gost
remarK

Pravo pa u Gutiće. Što ne odoše u Kukiće?

Django
Gost
Django

Ovo struja došao da pripomogne posrnulom gutiću, sa poljičanima koje sam prepoznao nema ovdje više od 150 namrgođenih faca,bolje da ste došli na petlju,al ja zaboravio,vas se ne tiču demobilisani,vi ste svi na državnim jaslama

Istina
Gost
Istina

Jadni li smo mi bosanski muslimani kad nas ova polupismena gamad brani i predstavlja u vlasti.

Dino
Gost
Dino

Kila rize i petit keks.Poljicani zadovoljni.

Sda
Gost
Sda

E moj Skopljak nisko padas.

Ludwig von Mises
Gost
Ludwig von Mises

Raspad sistema u SDA !!!!

Živio SDP
Gost
Živio SDP

Kralj je mrtav Živio Kralj
Bakir je(politički) mrtav Živio Denis Bećirević
Gutić i Kukić su bivši premijeri TK od Oktobra Živio Bijedić
Bivši Predsjednik OV Suljić je Odlukom suda Politički Mrtav živio Dragan Todorović
SBB ,SBIH ,BPS su Rahmetli Živjeli NZBLOK BHNL
SDA je mrtva živio PDA

SaHariZa
Gost
SaHariZa

Cuj “OO SDA Banovići je održao tribinu u mjesnom ogranku SDA Omazići, podružnica Gutići”, pa kako bi se zvala podruznica Skopljaka? Mozda “Shkup-ovici”?! Ovo ce ispast ko sa mojim Harijem. Mozda je bolje da se ovi Kakini pridruze evim mojim iz Stranke ZaBih-im.

gega
Gost
gega

Oslobodimo se Kukinih sinova iz Lukavca (Delić Edin,Brkić Sulejman,Refik Hankić,Almir Sakić, Suad Salibašić,Elvis Garagić,Emir Mujkanović),sve goli lopov i licemjer koji bi mater prodali za lični interes zbog čega pozivam sve lokalpatriote sa područja općine Lukavac da izađemo na referendum i glasamo ZA OPOZIV DELIĆA ,a potiv PROTEKTORATA I UPRAVLJANJA NAŠIM ŽIVOTIMA OD STRANE MAFIJE IZ TUZLE I BANOVIĆA OD KUKIĆA I BIJEDIĆA.Protiv zapošljavanja Tuzlaka,protiv savjetnika Čačkovića.

zijo
Gost
zijo

ti si budala