Leatex

Početak predizborne kampanje: Novi konkurs u RMU Banovići

1 2.558

Ovih dana, neposredno pred početak predizborne kampanje za oktobarske izbore, raspisan je konkurs za prijem 60 radnika u RMU Banovići. Baš kao i nebrojeno puta do sada, konkurs za prijem raspisan je u izbornoj godini, a u prethodnih je nekoliko godina konkursna procedura trajala mjesecima, te završavala slučajno ili ne, neposredno nakon izbora.

Prema pisanju nezavisni.ba, nerijetko su sprovođenje konkursnih procedura pratile mnogobrojne afere, ali i fizički napadi, te je tako pretučen tehnički direktor, kamenovana je u nekoliko navrata i zgrada direkcije, a desio se i pokušaj ubistva pomoćnika direktora. Iz tih razloga je sva procedura ovoga puta pod budnim okom javnosti.

U vrijeme kada se Rudnik koristi najviše u političke svrhe, pojedinci su mjesecima upozoravali na loše uslove rada ističući da su primanja banovićkih rudara znatno niža u odnosu na ostale rudnike u FBiH. U korist tome govori i svega dvadesetak trenutno prijavljenih kandidata, a statistika kaže da bi za ovaj posao, u slučaju zasnivanja radnog odnosa, mjesečno trebali biti plaćeni oko 650.00 KM.

Kako će i na koji način, ovoga puta biti sprovedena konkursna procedura za rudare u RMU Banovići, odnosno za koja će se imena odlučiti rukovodstvo voljom politike, ostaje da vidimo. U Banovićim novi politički projekti nastavljaju po starom, pod palicom istog “šefa”.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Početak predizborne kampanje: Novi konkurs u RMU Banovići"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Delić Kukin Pijun
Gost
Delić Kukin Pijun

Pa da 20 novih članova PDA.