Leatex

Parlament FBiH: Refik Hankić, Elzina Pirić i Mirsad Kukić osnovali Klub nezavisnih poslanika

2 3.547

Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i poslanicima upućena je obavijest o osnivanju Kluba poslanika kao oblik djelovanja poslanika u ovom domu u skladu sa Poslovnikom. Klub će djelovati kao Klub nezavisnih poslanika, a čine ga tri poslanika Elzina Pirić, Mirsad Kukić i Refik Hankić.

Predsjednik Kluba je Elzina Pirić, a potpredsjednik Refik Hankić. Podsjećamo, Pirić i Kukić su bivši članovi SDA, te je u Tuzli osnovan politički projekat Pokret demokratske akcije koji još uvijek nema predsjednika, prenosi Patria.

Sada kada je Hankić istupio iz Kluba SBiH u njemu su ostali samo Azra Hadžiahmetović i Salem Halilović što znači da se ovaj Klub gasi.  Tako je propisano članom 25. Poslovnika o radu Predstavničkog doma PFBiH.  – Klub poslanika čini najmanje tri poslanika iz jedne ili iz nekoliko udruženih političkih stranaka, odnosno nezavisnih poslanika. Klub poslanika ima predsjednika i zamjenika predsjednika kluba poslanika, koji koordiniraju rad kluba i ostvaruju saradnju sa drugim klubovima poslanika – stoji u Poslovniku.

 

Leave a Reply

2 komentara za članak "Parlament FBiH: Refik Hankić, Elzina Pirić i Mirsad Kukić osnovali Klub nezavisnih poslanika"

avatar
najnoviji najstariji popularni
selac
Gost
selac

Već odavno znamo da je Refik pudlica od Kuke isto kao i Delić Edin i Suad Salibašić.Nije lako kad su ujutro pogledaš u oglealo a ne vidiš sebe nego viriš iz nečijeg Š…..A.Hvala Bogu pa su maske pale,a REFERENDUM 13.MAJA.2018.godine.Kada ćemo vratit Delića i Čačkovića u Tuzlu.

Borac Armije BiH
Gost
Borac Armije BiH

Ovo je zadnja šteta koju je ovaj anonimus od parlamentarca Hankić mogao nekom nanijeti.
Mandat koji je dobio kompenzacijskom listom mu ističe u oktobru, čime prelazi u zasluženi zaborav.
Jer čime pamtiti parlamenrarca koji nikada nije izašao za govornicu?
Pamte se dobra djela i dobre ideje, dobre inicijative.No Refku je neko dobro pelcovo od navedenog. Kuko vjerovatno.