Nastavak saradnje Fondacije Junuzović i JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

5 4.081

Na obostrano zadovoljstvo, u augustu mjesecu, došlo je do nastavka saradnje JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Fondacije Junuzović.

Naime, s ciljem da se pomogne jedna od najosjetljivijih kategorija našeg društva, a to su djeca smještena u ovoj instituciji, Fondacija Junuzović omogućila je djeci i njihovim odgajateljima jednodnevni izlet u sportsko rekreacioni centar Ajdinovići d.o.o. Olovo.

U ovom centru djeca su uživala u velikom broju sportsko rekreacionih sadržaja, a što je najvažnije razvijali su svoje psihosocijalne sposobnosti.

Jako smo sretni jer smo nastavili saradnju sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla jer osmijesi i zadovoljstvo ove dječice najveći su podstrek da idemo dalje i djelujemo na poljima koji doprinose boljoj budućnosti djece i mladih naše zajednice, ističu iz Fondacije Junuzović.

Fondacija Junuzović i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla iza sebe imaju realizovan projekat Usmjerene fizičke aktivnosti u okviru kojeg su djeca imala organizovane treninge sa profesionalnim osobljem, a koji je imao za cilj poboljšanje kvaliteta života djece smještene u ovoj instituciji kao i njihovog psihofizičkog razvoja.

Fondacija Junuzović je također ovoj instituciji donirala 50 stolica za opremanje trpezarijskog prostora kao i opremanje dnevnog boravka gdje djeca i provode najviše vremena.

Sa Fondacijom Junuzović sarađujemo od samog osnivanja ove fondacije, odmah smo se prepoznali i kao partneri i kao prijatelji koji imaju zajednički cilj, a to je pomoći djeci bez adekvatnog roditeljskog staranja. Do sada je realizovano niz projekata, često i na samu inicijativu Fondacije. Kao i uvijek i ovo je bila jedna od uspiješnih saradnji sa Fondacijom Junuzović, koja se, moram napomenuti, uvijek rado odazove na sve naše akcije. Svakako se radujemo i nastavku naše saradnje, na obostrano zadovoljstvo. Također, želim iskoristiti priliku da se u ime djece i kolektiva Doma, a i u svoje lično ime, zahvalim Fondaciji Junuzović za sve što čine za nas, rekao je direktor JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Amir Muharemović.

Leave a Reply

5 komentara za članak "Nastavak saradnje Fondacije Junuzović i JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Dzeko
Gost
Dzeko

Savjest pere neko drugi a ne on. J…. se njemu za bilo kim. On bi njima naplatio i prevoz.

inspektor
Gost
inspektor

Svaka cast Dok nacelnik sam sebe ” podrzava” na skupu podrske bolje bi mu bilo da cini slicne stvari na opstini

Istina
Gost
Istina

Da prodaje brasno iz humanitarne pomoci pa onda pere savjest za sitne pare preko ledja sirocadi?

neko
Gost
neko

čekajte malo, gdje je Edin na slikama?

haso
Gost
haso

Fondaciji svaka čast,trebamo biti ponosni na uspješnje BOŠNJAKE, svako dobro želim porodici Junuzović na ovim humanim potezima.Samo bolesni ljudi mogu davati negativne komentare za dobra djela.Pozivam sve nas da i mi uradimo slične stvari pa će nam svima biti bolje.Hvala FONDACIJI.