Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Hitna sjednica Skupštine TK: Tema GIKIL

2 2.106

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo određivanje termina održavanja naredne redovne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona i  razmatranje zaključka Vlade Tuzlanskog kantona kojim se od Skupštine Tuzlanskog kantona traži održavanje sjednice hitnog karaktera na kojoj bi bila razmatrana Informacija o stanju i pravnim sporovima između osnivača ”GIKIL-a” d.o.o. Lukavac čiji je jedan od osnivača ”KHK” d.d. Lukavac.

Kolegij Skupštine prepoznao je nužnost sagledavanja ozbiljne situacije u kojoj su se našle kompanije ”GIKIL-a” d.o.o. Lukavac i ”KHK” d.d. Lukavac, koje su od enormnog značaja za privredu ne samo Tuzlanskog kantona, nego i Bosne i Hercegovine i šire. Podržavajući napore Vlade Tuzlanskog kantona u zaštiti državne imovine i velikog broja radnih mjesta, te informisanja Skupštine Tuzlanskog kantona i javnosti o ovom problemu, zakazana je sjednica hitnog karaktera na kojoj će se razmatrati navedena informacija. Sjednica hitnog karatkera Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana u četvrak, 22.6.2017. godine, sa početkom u 9:30  u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Pored predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona, na sjednicu će biti pozvani svi relevantni faktori uključeni u rad GIKIL-a, kao što su predstavnici menadžmenta GIKIL-a, KHK-a, GSL-a, predstavnici sindikata ovih kompanija, članovi Nadzornog odbora GIKIL-a, predstavnici nadležnih sudova, Tužilaštva TK i Pravobranilaštva TK, kao i predstavnici kompanija koja imaju najveća potraživanja prema GIKIL-u i čije poslovanje je ugroženo velikim dugovanjima – JP za vodoprivrednu djelatnost ”Spreča” i Željeznice FBiH.

Takođe je dogovoreno je da redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bude održana 29.6.2017. godine sa početom u 9,30, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, a u okviru dnevnog reda bit će razmatrano 8 tačaka dnevnog reda.

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, između ostalih akata, razmatrat će Zakon o izmjenama Zakona o proglašenju dijela područja planine Konjuh Zaštićenim pejzažom ”Konjuh”, kao i izvještaje o radu JU Univerzitet u Tuzli, Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona, JP za vodoprivrednu djelatnost ”Spreča”, JU Veterinarski zavod TK, i drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Hitna sjednica Skupštine TK: Tema GIKIL"

avatar
Sortiraj:   najnoviji | najstariji | popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

“Hitna” sjednica sa ” par godina” zakašnjenja. Biva-pohiti polajnak…

CHE
Gost
CHE

Šta je imaju održavati sada. Sad je kasno.
Da su je održali prošle godine kada su novi investitori bili spremni ući u Koksaru danas bi bilo drugačije. Sad je slobodno mogu zatvoriti jer kako sam ja čuo i jedini dobavljač uglja od petka im ne da više ugalj.