DF: “Amra Haračić nudila mandat na raspolaganje Mirsadu Kukiću!?”

2 2.523

Demokratska fronta još jednom se oglasila u javnosti nakon što je Amra Haračić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, napustila ovu stranku.

U prilogu ovog saopćenja dostavili su i e-mail upućen od Amre Haračić Mirsadu Kukiću, predsjedniku SDA, iz jula 2017. te e-mail zastupnice Haračić upućen gospodinu Enveru Bijediću, predsjedniku Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona, iz januara 2018. godine.

U prvom e-mailu iz jula prošle godine zastupnica Haračić nudi “svoj” (njen!?) mandat na raspolaganje gospodinu Kukiću (tada SDA, danas PDA), navodeći da je već razgovarala o tome s gospodinom Arapčićem (SDA). U drugom e-mailu iz januara ove godine – dakle, dok je bila član Demokratske fronte (čak i član Nadzornog odbora DF-a!), zastupnica Haračić zahvaljuje gospodinu Enveru Bijediću (SDP) na ugodnom druženju i večeri te ga informiše da je postupila po njegovim instrukcijama i da će do izbora ona “odraditi svoj dio posla” te da je Bijedić u pravu za sve što kaže za Komšića, uz izražavanje nade da će uskoro ponoviti ugodno druženje. Neka javnost sama donese sud o ovome, tako da o bivšoj kolegici Haračić nećemo dalje diskutovati – piše u saopćenju.

Kaže se da je neprihvatljivo i licemjerno da kantonalno rukovodstvo SDP-a TK s predsjednikom Enverom Bijedićem na čelu DF-u fakturiše odgovornost za ugrožavanje zajedničkog djelovanja na predstojećim izborima, a, kako se navodi, istovremeno mjesecima paralelno radi na vrbovanju DF-ovih zastupnika i funkcionera za izvršenje zadataka opstruiranja rada organa DF-a i njihove blokade “iznutra” u ulozi “insajdera” – sve po Bijedićevim instrukcijama i do oktobarskih izbora, uz trgovinu obećanjima.

– O tome smo sve vrijeme imali informacije te, kao što javnost može da vidi, čak i pisane tragove. Sve do posljednjih dešavanja, a zbog višeg interesa – objedinjavanja svih građanski orijentisanih snaga u najtežoj političkoj situaciji od završetka rata u BiH te sigurni u snagu organizacije koju smo izgradili nismo imali namjeru da izlazimo u javnost s ovim, ali i mnogim drugim činjenicama i pisanim dokazima kojima raspolažemo, koji govore da slučaj “Haračić” nije incident nego osnova djelovanja pojedinaca iz rukovodstva SDP-a. Kao odgovorni ljudi nećemo objaviti brojne druge materijale kojima raspolažemo – a koji se tiču ovog, ali i drugih slučajeva, lica i situacija, sa nadom da će čestiti dio članstva SDP-a konačno prepoznati nivo manipulacije idejom i poštenim dijelom članstva ove organizacije u režiji beskrupuloznih pojedinaca.

Ovakvo djelovanje neodgovornih pojedinaca i otuđenih centara moći unutar SDP-a itekako ide naruku političkim opcijama koje otvoreno ili prikriveno rade na podjeli zemlje na nominalno etničke, a stvarno interesno-partijske zone. S tim u vezi, dovoljno je primijetiti da hrvatski medijski servis – koji je pod punom kontrolom Dragana Čovića i HDZ-a kontinuirano prati i reklamira istupe kadrova SDP-a, među kojima i gospodina Bijedića, kojima se na neargumentovan način napada Demokratska fronta. Želimo da vjerujemo da to nije koncept djelovanja rukovodstva SDP-a, ali ipak zabrinjava kontinuirano djelovanje pojedinaca, uz prisutnu nervozu i otvoreno neprijateljstvo zbog kandidature gospodina Komšića za člana Predsjedništva. Postavlja se pitanje da li su pojedinci iz rukovodstva SDP-a svjesni posljedica svog djelovanja. Da li je toga svjesno njihovo članstvo i da li podržava naprijed navedeni način ponašanja i vođenja partije? Da li je riječ prosto o neodgovornosti pojedinaca ili o svjesnoj podršci politici Dragana Čovića i HDZ-a od pojedinaca unutar ove partije iz nepoznatih razloga o kojima možemo samo nagađati – upitali su se iz DF-a.

Navode da se DF ovim pitanjem neće dalje baviti.

– Ostavljamo to članstvu i organima SDP-a. Mi idemo dalje, ka jačanju vlastite organizacije i čišćenju vlastitih redova od manipulatora, egoista i trgovaca mandatima. Dok je Demokratske fronte, bit će i ljevice! Do pobjede – navodi se u saopćenju.

Leave a Reply

2 komentara za članak "DF: “Amra Haračić nudila mandat na raspolaganje Mirsadu Kukiću!?”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Lafinas se izgubio
Gost
Lafinas se izgubio

Izjeba vas Mahir Mesalic sa Delicevim jaranom Plenumasom Zlatnom Begicem sve jedno po jedno. I Kadica i Zvekana, i Duduk- Serajlic sad i ovu turbo političarku odoste svi u p.m. Jeste smeće svi zajedno ko kurve na prodaju ko da više vi tam, jadni ste

leka
Gost
leka

Svi ovi PRELETAČI bi mater prodali da njima bude dobro zato pamet u glavu Lukavčani izađite na REFERENDUM 13.MAJA i zaokružite DA.Zbog vaše djece da Kukića i Delića pošaljemo tamo gdje im je mjesto, a bogami i penzionera Čačkovića.Ova mala napustila DF, a do tada se nije znalo za nju.Sve je to smeće koje bi DRŽAVU IZDALO.