Podijeli

wizz-air

Novi letovi iz Tuzle za Bazel su rezultat pozitivnog odaziva od strane korisnika iz Bosne i Hercegovine, koji su, pristupajući internetskoj stranici Wizz Aira i kupovinom jeftinih karata, pozdravili dolazak ove aviokompanije u Bosni i Hercegovinu.

„Zahvaljujući Wizz Airu, smatramo da će šira regija profitirati u oblasti privrede i turizma zahvaljujući uspostavljenim linijama prema Švedskoj i Švicarskoj. Presretni smo vidjeti odaziv tržišta Bosne i Hercegovine i očekujemo prevesti preko 60,000 putnika preko aerodrome Tuzla u prvoj godini operacija. Nadamo se da će uspostavljene linije prema Švedskoj i Švicarskoj pomoći razvoju privrede i turizma, te otvaranju neophodnih novih radnih mjesta.“, rekao je ovm prilikom Daniel de Carvalho, Direktor Korporativnih Komunikacija WIZZAIR-a.

Letovi za Basel su planirani dva puta sedmično, utorkom i subotom, a cijena karte u jednom smjeru uključujući takse i trošak rezervacije iznosi 27,99 €.

„Ovakvo brzo otvaranje i druge avio – linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla pokazuje da smo potencijal aerodroma dobro procijenili i valorizovali, te da smo u saradni sa upravom Aerodroma poduzeli prave korake ka revitalizaciji aerodroma. Nakon uspostave ovih letova, očekujemo da ćemo u narednom periodu dogovoriti i otvaranje avio linija na druge destinacije, kao i dodatne aktivnosti na razvoju kargo saobraćaja, čime bi smo dali dodatni doprinos razvoju privrednih potencijala Tuzlanskog kantona“ riječi su ministra trgovine, turiza i saobraćaja Senaida Hadžića.

Ovo je veoma uzbudljiva sedmica za aerodrom Tuzla i tim povodom Generalni direktor aerodroma Tuzla Ever Jukanović ističe da ”Aerodrom u Wizz Airu vidi jakog partnera za razvoj saobraćaja i otvaranje novih radnih mjesta. Međunarodni Aerodrom Tuzla pozdravlja otvaranje dvije međunarodne jeftine destinacije za Malmo i Bazel posebno zbog potencijalnog razvoja turizma naše regije!”

Inače, Wizz Air je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi operirajući flotu od 40 aviona tipa Airbus 320 sa 16 baznih aerodrome sa preko 270 ruta povezujući 93 destinacije u 32-je države. Wizz Air-ov tim od 1500 profesionalaca pruža superiorne usluge i veoma niske cijene, čineći Wizz Air prihvatljivijim odabirom za preko 13.5 miliona putnika u 2013-toj godini.

(SodaLIVE.ba)

8 komentara. Napiši svoje mišljenje!

 1. Odlicno,kad ce biti let za minhen bilo bi super i sa njemackom da se napravi ugovor sto putovati 16 sati sa Kanticem kad moze za sat vremena avionim i to jeftinije nego busom.

 2. Postovani Gospodo
  Pokusao sam da rezervisem 2 karte od Basela za Tuzlu
  t. 05 11.2013iz Basela a povratak iz Tuzle 19.11.2013
  i pokazuje da nije u mogucnosti pa vas moli da potvrdite tacne dane polaska iz Basela kao i povratak iz Zuzle
  vrijeme letova i cijene hvala

 3. zelio bi rezervirati dvije povratne karte iz Bazela za Tuzlu ,dali mi mozete reci kojim danima ima let iz Bazela za Tuzlu i koji dan ima povrat iz Tuzle za Bazel .Zelja mije da rezervisem 04,04 2015 sa povrat 18,04ili 19,04 2015 ,Unaprijed vam se zafaljujem

 4. Molim vas ima li let 16 ili 17.08 iz basela za tuzlu i posto je kart ili mi napisite kako da nadjem sam.Hvala

Napiši komentar! Podijeli svoje mišljenje sa ostalim čitateljima!