Anonimni dobročinitelj platio dugove “iz teka” visočkih prodavnica

3 6.650

U Visokom je jučer anonimni dobročinitelj uplatio dugovanja kupaca u lokalnim prodavnicama.

Kako je potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine Market Centar, koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada djevojka je parkirala automobil ispred njegove trgovine i tražila vlasnika.

“Kazao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na veresiju. Nasmijao sam se i rekao kako kome, što zaista i jeste tako. Potom me je upitala imam li neku svesku dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi da plati”, kazao je Uzunalić koji je u tom momentu bio u čudu.

Nakon što su sabrali sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na “veresiju” ispostavilo se da se radio o nekoliko hiljada maraka, prenosi Faktor.

“Neki dugovi su bili stari i nekoliko godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti da li će platiti, ali izvadila je kovertu i platila cijeli iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu”, pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je djevojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

“Uglavnom smo “na teku” davali robu našim komšijama i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći ususret jer je teška finansijska situacija i ljudima nije lahko”, zaključio je Uzunalić.

A jutros je na vratima njegove trgovine osvanuo natpis da svi koji su dugovali novac više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator.

Leave a Reply

3 komentara za članak "Anonimni dobročinitelj platio dugove “iz teka” visočkih prodavnica"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Kad bi u Lukavac navratila,
plaho bi se osevapila…

Dzeko
Gost
Dzeko

Garant je smuntala vidovita Dzemila. Ostala duzna u granapu pa joj rekle kasike….beeeee

zgembo
Gost
zgembo

Lijepo od nje,prlijepo,pogotovu što je ostala anonimna,znaći da je odsrca!