Amra Haračić: “Da li to Željko Komšić razmjenjuje mailove i sa Kukićem”

4 3.502

Na email dobili smo demant Amre Haračić na saopštenje DF-a. Demant objavljujemo u nastavku:

Želim demantirati saopštenje DF-a i upoznati javnost, da se radi se o klasičnoj montaži moje navodne e-mail prepiske u kojoj je navedeno kako trgujem zastupničkim mandatom, kojom mi je kroz ovaj sramotni, brutalni, neljudski napad, nanijeta ne samo politička nego i ljudska šteta.

Obzirom na ovaj sramotan čin i brutalni napad na mene od strane Demokratske fronte, obavještavam javnost, kako ću već sutra tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Demokratske fronte i odgovornog lica zbog krivičnog djela ‘’Lažno predstavljanje’’ iz člana 369. KZ FBiH koji između ostalog kaže da ‘’…ko se s ciljem da drugom nanese kakvu štetu lažno  predstavlja kao službena osoba kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora’’.

Želim upoznati javnost da je u današnje vrijeme vrlo jednostavno koristeći informatičke mogućnosti (npr. program faik mailer) kreirati i monitirati bilo kakve prepiske, gdje se kreiraju e-mail adrese i onda šalju mailovi kao da su sa vaše lične adrese, što je najverovatniji događaj kojim će se u narednom periodu nakon podnošenja krivične prijave protiv DF-a, baviti tužilaštvo i sud.

Također, da se radi o čistoj motaži kojom se željela postići moja trajna politička i lična diskreditacija govori i činjenica kako su navodni presreteni mailovi već postavljani u komentaru portala Klix, te kako u jednom od tri monitarna maila koje Demokratska fronta u svom saopštenju nije objavila (na slici), stoji da ja navodno upućujem pitanje aprila 2018. godine, a dobijam odgvor u aprilu 2017.godine. Dakle, godinu ranije sam dobila odgovor, što je suvišno komentarisati i samo po sebi govori o  monitaranom materijalu i svakako metodima i načinu djelovanja DF-a.

Da bi ova gnusna laž i metode na koju su spremni iz DF-a bila svima jasnija, na kraju želim postaviti i pitanja, zašto Željko Komšić, kada već tako dugo ima moje presretene mailove koji datiraju još od prije godinu dana i ranije, nije odmah reagovao i očistio svoje redove, kako to voli reći, isključio me iz DF-a, a ne dopustio da ‘’trgujem’’ mandatom i obavljam funkcije zastupnika u PFBiH i Nadzornom odboru DF-a.

Također, postavlja se pitanje šta je to Demokratska fronta i da li to Demokratska fronta inače prati tuđe kanale komunikacije koje je dopušteno samo tužilaštvu po nalogu suda, a  prema Krivično zakonu FBiH kao krivično djelo ‘’Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje’’ se kažnjava sa zaprječnom novčanom kaznom ili kaznom do 3 godine zatvora.

I na kraju, želim postaviti pitanje Željku Komšiću i svima nama, da li to Željko Komšić i koliko često razmjenjuje mailove sa Mirsadom Kukićem?

Ovo samo potvrđuje činjenicu da se radi o stranci koju sam morala napustiti,  jer se isključivo bavi populizmom,  lažima, obmanama i demagogijom. Obzirom da nemaju  šta niti predstaviti, niti poručiti, ostali su im samo napadi i proizvođenje konflikta koji su ovog puta prešli granice i onog  minimalnog ljudskog ponašanja, na koji se tako voli pozivati Željko Komšić

Leave a Reply

4 komentara za članak "Amra Haračić: “Da li to Željko Komšić razmjenjuje mailove i sa Kukićem”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Dzambo Lafinas
Gost
Dzambo Lafinas

Ne seri Amra boga ti, kad znaš da Mahir Mesalic razmjenjuje sa Kukom mailove i štošta još on te i sjebao. Zlatan Begic je preko njega i Kuke pokušao da namontira i Dzenetu Omerdic da bude dekan Pravnog fakulteta u tz itd itd. Al svi ste pročitani idete u mirovinu dzematile!

KKK
Gost
KKK

Zalosno je sto je Amra umislila da je politicar. Ovim cinom pokazala je da je obican seoski tezgaros, sibicar koji blage veze nema o politici. Da je imalo postena, mandat koji je dobila vratila bi DF-u. A istina je i da je svoj mandat i usluge u Parlamentu prvo ponudila SDA-u, ali ju je dr. Tarik odbio nakon cega ide u SDP.

Mujko Dževadovic
Gost
Mujko Dževadovic

Zastupnici u FBIH parlamentu iz Lukavca
2014-2018

Amandmani-Pitanja-Incijative
Tarik Arapčić SDA 0 0 0
Refik Hankić SBIH PDA 0 0 0
Amra Haračić DF ? 4 14 1
Hasiba Isaković SBB 0 2 0
I neko kaže da je ona Loša
Pogledajte ostale nijedno pitanje niti incijative

svasta
Gost
svasta
Mene samo zanima šta je Amra uradila za 4 godine mandata, sem što nije mogla izdvojiti ni crkavicu da finansira kancelriju u Lukavcu, a bio je dogovor ukoliko neko prođe, a mi smo se svi potrudili da bar neko iz Lukavca prođe i nesto napoklon se uradi za opstinu. Nista nije uradila, samo DAJ Meni. Zbog toga sam napustio DF i vise ne zilim biti clan niti jedne politicke partije ! Što se tiče Mahira Mesalica, potpuno isti kalup kao i Addmir Mossorovic, fakutetlija koji je ZNA SE na koji način stekao “obrazovanje”, ali sve je moguce u kriminalnoj drzavi. Sto se tice Kukica, s njim svi surađuju, a ponajvise SDA i DAN DANAS, kada treba da se nesto progura kroz TK vladu, zove se Kukic, a prica za javnost je nesto drugo. Skoro je pomogao nekim uglednim clanovima Lukavacke SDA, progurao je neke stvari u vladi, ali necu da ih imenujem jer te stvari su dobre za opstinu, dok su neki naši Lukavcani koji su na pozicijama, trazili postotak. Tako da se nadam da se narod opametio, te da nece opet podrzati ni SDA, ni PDA, ni pojedine lopove z SDP-a , DF-a, mada nekako jedino ljevica nam je… Read more »