Pojedini članovi SDP-a vrše nelegalnu anketu o ulasku u vlast na nivou TK! Protiv njih ćemo pokrenuti postupak isključenja!

1 689

Obavještavamo članove i simpatizere Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i javnost da se, prema našim informacijama, vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP BiH Tuzla oko navodnog ulaska u vlast na nivou Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz tuzlanskog SDP-a.

– Navedena anketa je nestatutarna i nelegalna.

Iza navedene ankete ne stoji Gradska organizacija SDP BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih skupina da destabilizuju Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla i SDP BiH. Prema našim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, protiv kojih ćemo, kada utvrdimo odgovornost na osnovu dokaza kojima raspolažemo, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH.

Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom demokratske akcije. Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima – saopćeno je iz tuzlanskog SDP-a.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Pojedini članovi SDP-a vrše nelegalnu anketu o ulasku u vlast na nivou TK! Protiv njih ćemo pokrenuti postupak isključenja!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Isti si ti ko i oni mozda i gori. Pricas jedno drugo radis i tebi je ta fotelja draza nego otac i mati. Sve si u stanju da unistis da bi sebi stvorio malo lagodnosti uvalivsi se u tu fotelju Gradonacelnika. Sviras ti u istu frulu kao i oni svi.