Nakon usvojenog zakona: Premier zatvara kladionice u RS

1 912

Nakon što je Narodna skupštine Republike Srpske večeras usvojila Zakon o igrama na sreću, iz sportske kladionice ”Premier” najavili su zatvaranje poslovnica u Republici Srpskoj.

“Nažalost, Narodna skupština Republike Srpske upravo je usvojila Zakon o igrama na sreću, koji ‘Premier’ kladionici onemogućava daljnji rad u Republici Srpskoj. Nakon 10 godina legalnog rada, poštovanja zakona, poštovanja radnika, klijenata i dobavljača, primorani smo ugasiti poslovanje…Ovo za nas znači samo jedno – ZATVARANJE,” napisao je Toni Boras, službenik za odnose sa javnošću “Premier” kladionice, na društvenoj mreži ”Fejsbuk”.

Boras kaže da je firma koja upravlja ”Premier” kladionicama u Republici Srpskoj u feburaru predala završni račun “na kojem je evidentirano preko 10 miliona KM dobiti”, ali objašnjava i da kladionice neće biti zatvorene odmah sutra.

“Zbog velike infrastrukture, prijevoza materijala i tehnike iz velikog broja poslovnica, raskida ugovora o radu i najmu, to je proces koji će trajati sljedećih par mjeseci i ići će sektor po sektor i najvjerojatnije uskoro početi od Banjaluke,” poručeno je na “fejsbuk” grupi koju mahom čine radnice ”Premier” kladionica.

Boras je optužio poslanike da su usvojili “kriminalni, lopovski zakon” i da je vladajuća elita svjesno i namjerno uništila legalne firme i posao namjestila svojim ”jatacima”.

“Nakon 10 godina rada, uplaćenih više od 100 miliona maraka u budžet, mi Republiku Srpsku napuštamo, gasimo 230 radnih mjesta i odlazimo tražiti neku razumniju zemlju, bolje mjesto za rad i razvijanje posla. Što reći nego sretno svima, ako u ovoj zemlji uhljeba i lopova više uopšte ima sreće. Sljedeća na redu je Federacija i moramo biti još jači, glasniji i još više ujedinjeni u borbi za naša prava,” zaključio je Boras.

U ponedjeljak kada su poslovnice kladionica u Srpskoj bile zatvorene kako bi se pokazalo nezadovoljstvo zbog prijedloga novog zakona, Toni Boras je u izjavi za MONDO najavio ovaj scenario – ako zakon bude usvojen najveće kladionice će prekinuti poslovanje u RS. Naveo je da su to kladionice “Wwin”, “Bet Live”, “Mozzart”, “Premier”, “Meridian”… 

Slično su nam rekli i predstavnici kladionice “Mozzart”. Iz “Williams” kladionica saopšteno je da se novim zakonom u Republici Srpskoj u kladioničarskim poslovnicama zabranjuju uplate i isplate za internet igre, zbog čega će, kako kažu, najviše štete pretrpjeti radnici u poslovnicama i iznajmljivači prostora.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Nakon usvojenog zakona: Premier zatvara kladionice u RS"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Cuj Dodik zatvara kladionicepo RS. Sta ce mu sad jaran Covic Dragan pa pola tih kladionica je njegovo javna je to tajna. Sad ce i njih dvojica da zakuhaju, pa kako mu moze uzimati hljeb iz ruku. Mora da je Mico naumio otvoriti svoje kladionice po RS.