Sutkinji Azri Miletić dvije i po godine zatvora

2 5.241

Državni sud osudio je sutkinju Azru Miletić na dvije i po godine zatvora zbog primanja dara i drugog oblika koristi.

Miletić je proglašena krivom da je primila dio obećanog dara preko posrednika S1, u iznosu od najmanje 3.000 maraka, radi pogodovanja u predmetu protiv Rame Brkića i Senada Šabića.

Oslobođena je optužbe za djelo kršenje zakona od strane sudije, uz obrazloženje da Državno tužilaštvo nije uspjelo dokazati da je svjesno kršila Zakon o krivičnom postupku.

Izrečena joj je mjera zabrane vršenja nosioca pravosudne funkcije od tri godine.

Od Miletić se presudom oduzima imovinske korist od 3.000 eura, koji je dužna uplatiti u roku od tri mjeseca do dana pravosnažnosti presude.

Sutkinja Biljana Ćuković je navela u obrazloženju da iako je Sud utvrdio da su naredbe za provođenje posebnih istražnih radnji bile nezakonite, na osnovu iskaza saslušanih svjedoka i ostalih dokaza utvrđena je odgovornost suspendovane sutkinje Miletić.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Sutkinji Azri Miletić dvije i po godine zatvora"

avatar
najnoviji najstariji popularni
blinker 56
Gost
blinker 56

Sramota,ona je mala-mala-mala ribica,spram,vaseg,omiljenog prezimena—Zlatne kasike,koji su pokrali citavu bosnu.Smrt bosni sloboda AZRI.

Nicolas
Gost
Nicolas

Taman dok sada preda zalbu dobit ce 6 mjeseci i to je to period sto je provela na iscekivanju presude. Skroz Jaka drzava a na tv kada pricaju sta je sve uradila obicni gradanin misli daj Boze da kada izade iz zatvora.