Nova nesreća na pružnom prelazu, voz udario u automobil

7 20.803

Sinoć 3 sata poslije ponoći na pružnom prelazu u Lukavcu u Titovoj ulici, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Učesnici nezgode su putničko vozilo, kojim je upravljalo za sada nepoznato lice, nastanjeno na području općine Lukavac i voz sa vučnim vozilom vl. Željeznica FBiH.

U trenutku nesreće u automobilu su bile tri mlađe osobe koje su prebačene u UKC Tuzla.

Uviđaj su izvršili službenici PS Lukavac, koji rade na dokumentovanju ove nezgode.

Na ovom pružnom prelazu učestale su nesreće, a godinama niko ne poduzima korake na zaštiti pružnog prelaza ili barem na postavljanju svjetlosne signalizacije u blizini istog.

 

Leave a Reply

7 komentara za članak "Nova nesreća na pružnom prelazu, voz udario u automobil"

avatar
najnoviji najstariji popularni
sem
Gost
sem

Tim putem ili ti cestom pogotovo prema benziskoj pumpi a i od nje prema pruznom prekazu stoka (vozaci) jure putem i nemoguce se zaustaviti.Ogranicenje brzine je 30 km na sat a niko tako nevozi.Vozi se preko 80.Pruzni prelaz ima sve znakove samo znakovi se nepostuju ili se nezna sta znace.Put prema ben.pumpi Junuzovic treba zavrsiti ili zatvoriti za saobracaj posto nije tehnicki primljen a ni zvanicno pusten u saobracaj nema niti jednu jedinu dozvolu u direjciji za puteve.

nerv
Gost
nerv

to je zato što ljudi ne gledaju, valjda kada prelaziš preko pruge posebno ako nema rampe trebaš u najmanju ruku usporiti još bolje zasustaviti se i pogledati ide li voz. Ali ne bolje ovako kako mnogi rade bez ikakve pažnje prelazi se pruga. Svi koji su polagali vozački znaju da kada prelaze preko pruge kod petraka i ako nije spuštena rampa treba da se zaustave na stop i razgledaju ide li voz. Ne kaže se džaba voz je uvijek brži

lukavcan
Gost
lukavcan

Voz je mali pa se nevidi. Svi znakovi imaju. Ali trwba za promjenu nekad i pogledat lijevo i desno… Il se bolje kockat pa ic na srecu… Ko i mnogi…

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Kad bi sve zavisilo od savjesti ljudi, tj.vozaca, drumovi bi bili neprohodni jer se ne bi moglo proci od zrtvovane savjesti. Snaga drzave bi morala da uvede rmehanizme i stvori uvjete za postovanje reda i zakona. U tome kontekstu bi Drzavna zeljeznica bila duzna da obezbijedi potpunu sigurnost na svim pruznim prijelazima. Eto nove sanse da se izgradi jos jedan “moderni” pruzni prijelaz..Mozda ne tako “moderan” kao kod Petraka, ali da “drzi vodu”…

Nicolas
Gost
Nicolas

Nemaju novca da pruze 300 metara kabla od zeljeznicke stanice do prelaza istrosili se kod petraka 75000 KM su dali valja sada godinama sabirati ponovo novac.

Rox
Gost
Rox

To vam je ruski rulet na bosanski nacin..

miki
Gost
miki

Molim redakciju najposjećenijeg portala da objavljuju sve komentare.Jer to Vam sigurno podiže rejting i povjerenje građana i vaših simpatizera širom svijeta.