Lukavac: Teška saobraćajna u Titovoj ulici (FOTO)

4 11.026

Danas oko 11 sati u Titovoj ulici dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila. Kako nezvanično saznajemo, u nesreći je bilo povrijeđenih osoba koje su sanitetom prevezene u Dom zdravlja Lukavac.

Saobraćaj je zaustavljen u tom dijelu grada. Uskoro više informacija.

Uviđaj su izvršili pripadnici PU Lukavac.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Lukavac: Teška saobraćajna u Titovoj ulici (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Istina
Gost
Istina

Definitivno najopasnija i najlosije uredjena ulica u gradu. Pravac od Petraka do Bistarca, divlje izgradjeni poslovni prostori ispred kojih su redovno vozila parkirana pola na trotoaru pola na putu, podvoznjak koji je zatrpan saobracajem kad god se rampa na Petraku spusti, pruzni prelaz na kome vozovi redovno gaze aute, auto servis uz sami pruzni prelaz gdje parkirana auta blokiraju pola puta, ROAD autobusi kojima se ne da voziti magistralnim putem nego divljaju ovom ulicom do stanice.

Nobel
Gost
Nobel

Koristim ovu temu da napisem komentar vezano za zagađenje.

Nije koksara ta koja najviše zagađuje. Njena elektrana nema ni grama prašine niti tolike količine sumpora kao kod sagorijevanja ugljeva. Pri sagorijevanju plina nema toliko štetnih produkata. Problem je u Sodi i njenim ugljevima. Soda dnevno spali preko 1000 tona uglja, gdje izbacuje prašinu, CO2 i sumpor.To je najveći zagađivač općine Lukavac. Njene “zavjese” zaštite okoliša su samo bacanje prašine u oči građanima koji nemaju organizovan način borbe protiv zagađenja. Sigurno je da kompanija ima jak lobi u svim sferama, kada tako može prodavati maglu i ostati ne dokučiva po pitanju zagađenja. Stoga za zdravlje građana djece i odraslih, poziva se inspekcija zajedno sa načelnikom da preispita količinu zagađenja. Ali bar u trajanju od 2 mjeseca gdje se neće moći tek tako baciti prašina u oči.

Još jedan novopečeni sdpovac
Gost
Još jedan novopečeni sdpovac

Laž
Soda Iskoristi veći dio Ugljendioksida iskorist

Još jedan novopečeni sdpovac
Gost
Još jedan novopečeni sdpovac

Ko je kriv?