Lukavac: Nova nesreća na pružnom prelazu, voz udario u automobil

8 14.243

Danas oko 14:00 sati na pružnom prelazu u Lukavcu u Titovoj ulici, dogodila se teška saobraćajna nezgoda.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke VW Golf prelazio pružni prelaz.

Uviđaj su obavili pripadnici PS Lukavac, koji rade na dokumentovanju ove nezgode.

Napominjemo da je na inicijativu Emira Imamovića (DF), Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije izradila Projekat izrade cestovnog prijelaza sa branicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom u Ul. 8. marta u Lukavcu ali već nekoliko mjeseci traju aktivnosti za iznalažanje finansijskih mogućnosti za realizaciju projekta.

 

 

Leave a Reply

8 komentara za članak "Lukavac: Nova nesreća na pružnom prelazu, voz udario u automobil"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Benjamin
Gost
Benjamin

Kad bi nasi vozaci znali citati saobracajne znakove i pratiti ih, a ne lupiti po gasu ko majmuni na tom prelazi nebi bilo ovakvih nesreca,tu treba kazniti svakog vozaca kojeg voz udari zbog nepostivanje saobracajnih propisa!!!!!!

Niki
Gost
Niki

Kad bih nasa inspekcija radila svoj posao naredila bih covjeku da skrese jabuku koja raste na pruzi. Preci je 1 zivot nego necija jabuka koja rodi ili ne rodi ednom godisnje. Ja zivim 300 metara od pruge i u zadnjih 7 dana naletio sam 2 puta pred sami voz 1 metar od njega zato sto znam da ide tom prugom. Da je slucajno izletio onaj tocak sa vagona ubio bih me u u autu. Sto se tice znakova ne stavljaju se pod drvetom da se ne vide i prvo se stavi upozorenje sa 3 crte na udaljenosti 240 metara pa 2 znak na 160 metara pa 3 na 80 metara a ne ko kod nas citaj znak a znak na pruzi na sinama. Mogli su ga staviti na voz pa kad krene nek znak ide ispred voza do Poljane.

karl marks
Gost
karl marks

Danas rbešavamo sajlu par selfija i gotovo. Posle da riješimo Referendum i onda pružni prelaz. Nemože sve no NUR uradit za godinu dana. Strpljenje molim.

mmmm
Gost
mmmm

Ogranicenje na putu koji nije zavrsen a ni primljen a pusten u promet je 30km ali nasi vozaci jure i preko 100 km nema zaustavljanja na pruznom prelazu pa sta bude imaj svi znakovi dovoljni samo treba jabuke i cemprese skratiti i to je to.Ginulo se tu stalno i ginuce se i sa svjetlosnom i zvucnom signalizacijom .Znam jer zivim tu.

zgembo
Gost
zgembo

Neče da gledaju znakove….ima znak “Stop” a niko ne stane…kakva nam je kultura,zdravstvo,politika,školstvo…dobro da nema više ovakih slučaja!

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Opozvati “Masinovodju”…

Istina
Gost
Istina

Golf 2 sa zatamnjenim staklima i stop svjetlima… Vozacev IQ kao prosjecna potrosnja.

haso
Gost
haso

Za ovo su krivi Delić i Zuhdija jer su obećali riješiti sve pružne prelaze na području općine Lukavac pa čak i otvoriti nove u Dobošnici Donjoj nek narod gine rahat.BRAVO DRUGOVI IZ “TREŠNJE”.Obojci Vam je istekao rok trajanja.Ostalo Vam je još samo da se slikate naravno zajedno sa Čačkovićem i Suljom Brkićem jer Vas je “DOSTA BILO”.