Detalji teške nesreće: Posudili vučni kamion da odšlepaju auta, četvorica mladića u Passatu bili pijani

10 31.791

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, kod mjesta Gnojnica jutros oko 2.50 sati dogodila se sabraćajna nesreća u kojoj je poginuo 26-godišnji D. K., radnik šlep službe.

Kako saznaje Avaz.ba, poginuli mladić je radio za izvjesnog Samira.

Samir me je nazvao da mu posudim kamion jer je njegov bio pokvaren, neko crijevo je puklo. Rekao mi je da treba šlepati neka vozila poslije nesreće. S njim je bio stradali D.K. Dao sam mu kamion, a oko 02.45 sati sam prošao tim mjestom i pozdravio se s njima. Htjeli su utovariti Golfa. Nakon što smo popričali, ja sam otišao. Jutros kada sam čuo da je poginuo D.K., bio sam šokiran – kazao je za Avaz.ba Enes Maier, vlasnik kamiona vučne službe.

Prema njegovim riječima, a kako je čuo od poznanika, Passat koji je usmrtio D.K. išao je velikom brzinom, a u njemu su bila četvorica mladića.

Navodno su mladići bili u nekom od kafića i bili su pijani. Krenuli su na benzinsku pumpu da kupe još alkohola. Tako sam čuo, kazao je Maier.

Izudin Šarić, portarol MUP-a TK, za Avaz.ba kazao je da još uvijek ne može ni potvrditi ni demantirati informaciju da li su vozač Passata i ostali mladići bili pijani.

Po naredbi Tužilaštva vozač će biti alko testiran i izvađena mu krv. Više informacija imat ćemo kasnije, kazao je Šarić.

Podsjećamo, dvojica radnika su došli  da bi odšlepali auto nakon nesreće koja se dogodila u 23.30 sati, a u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Navodno su jedan automobil odšlepali a kada su htjeli i Golf, dogodila se nesreća.

Gnojnica: U saobraćajnoj nesreći poginuo radnik šlep-službe