Aida Hasanović: Samo da su nam dvije sobice, da sinčić i ja imamo gdje zaspati

8 6.016

Piše: Dnevni Avaz

Za Aidu Hasanović (33), koja se skrasila u tuđoj kući u Dobošnici kod Lukavca, i njenog bolesnog šestogodišnjeg sina Mehmeda, kako ona kaže, nema mjesta na ovom svijetu. Nema zla koje ovu majku i njeno dijete nije poklopilo.

Od 2011. godine, od kada se Aida razvela od muža, ona i dijete potucaju se od nemila do nedraga. Sada više nemaju kud pa očajna Aida pomišlja i na najgore.

Posjetili smo ovu majku i njenog sinčića u Dobošnici, gdje žive u kući gdje i Aidina majka Ajka Hasanović, koja čuva invalida Nihada Bećirovića. Noć ranije, Aida nije oka sklopila, obilazila je stare željezničke vagone kako bi odnijela nešto posteljine i tu započela život s bolesnim sinom. Jer, kako kaže, drugog izlaza nema.

– Nakon razvoda, doživjela sam šok kada su ljekari kazali da Mehmedu, koji je tada imao tri mjeseca, moraju odstraniti desni bubreg. To se i desilo i od tada moje dijete nije ono što je bilo. “Ubile” su ga terapije pa je postao i agresivan, a i danas je pod lijekovima. Neko vrijeme sam živjela kod brata u Gornjim Raincima kod Kalesije, ali i on ima svoje probleme. Onda sam došla kod majke u Dobošnicu, ali ova kuća nije njena pa se moram iseliti. A kome na vrata da idem s bolesnim djetetom – kroz suze govori samohrana majka.

Aida je od majke kao miraz dobila pola dunuma zemlje u Gornjim Raincima. Ima zemljište pa moli dobre ljude da joj pomognu da sagradi dvije sobice, da se sa sinom više ne potuca. Jedina želja joj je da imaju svoj krov. Bila bi zahvalna svima koji donesu i jednu ciglu, vreću cementa, crijep. To bi je, kaže, vratilo u život, a onda bi tražila bilo kakav posao.

Oni koji mogu i žele pomoći Aidi i Mehmedu, mogu im se javiti na telefon 062/417-016 ili na adresu Donja Dobošnica – Lukavac.

Leave a Reply

8 komentara za članak "Aida Hasanović: Samo da su nam dvije sobice, da sinčić i ja imamo gdje zaspati"

avatar
najnoviji najstariji popularni
zgembo
Gost
zgembo

….hajda sada SDP,SDA,SNS…… kometirajte ovo,a ne ono…….da vas vidim….

željo
Gost
željo

Evo prilike za lokalne političare da svoju snagu,energiju a bogami i novac upotrijebe i daruju ovoj samohranoj majci…

Još jedan novopečeni sdpovac
Gost
Još jedan novopečeni sdpovac

Predsjedavajući OV treba prvi za njim dvojica Podpredsjedatelja,pa Direktor Doma Zdravlja bujrum Davas VIDIMO na djelu
Nije kampanja

dobrovoljac
Gost
dobrovoljac

Nije samo politicari vec svi ljudi dobre volje….
Politicari nikad nista nisu dali,zbog njih je vjerovatno I dospjela do vagona…
A mi nismo pogan narod koliko znam!!!

Doboščanin
Gost
Doboščanin

Ako ima za klizalište za tri sedmice da se potroši 30.000 KM iz budžeta građana općine Lukavac,onda neka Delić napravi kuću ovoj bijedi za te pare.

Još jedan novopečeni sdpovac
Gost
Još jedan novopečeni sdpovac

Ako ima MZ Dobošnica da kupi želji Titulu i 10 stranaca igrača,zašto s svojim Predsjednikom OV i kupi kuću

zgembo
Gost
zgembo

BNs

Denis
Gost
Denis

4123 pregleda, 7 komentara.