UO ZZO TK: U 2018. godini “markica” za odrasle 25 KM, za djecu besplatna

11 5.380

Premija zdravstvenog osiguranja u TK od naredne godine ima novu cijenu. Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, kako je za RTVSlon potvrđeno u Zavodu usvojena je Odluka o utvrđivanju visine premije osiguranja za 2018. godinu. Nova cijena umjesto dosadašnjih 20 trebala bi iznositi 25 KM, za odrasle osobe, dok je istovremeno predloženo da za djecu do 18 godina markica bude besplatna.

Leave a Reply

11 komentara za članak "UO ZZO TK: U 2018. godini “markica” za odrasle 25 KM, za djecu besplatna"

avatar
najnoviji najstariji popularni
inspektor
Gost
inspektor

Ovo je više bezobrazluk. Gdje su ostale ugrozene grupe penzioneri ,hronicni bolesnici… Ovo je najveca placka naroda ,a svi sutimo.Koliko se odbija od plata za zdravstvo i jos im platimo i markice.
Na esencijalnoj listi samo najjeftiniji lijekovi a sve što kupujemo skupo. Gdje idu pare.Lako je njima u odborima izglasavati.
Ima li iko da kaze stop .Ovo je dpkazana pljacka i otimacina a mi šutimo i punimo budzet zdravstvu Sramota

ehh
Gost
ehh

Pitaj inspektore Mitu Osmanovica, Velida Torica. Pa i ostale istaknute članove tvoje politicke partije koji su i uveli. sve sto je protivzakonito kao i markice nisu pod moranje. samo sto nas se narod boji, pa kupuje i lijepi.

inspektor
Gost
inspektor

Ehh, a koja je to moja politicka partija ??

ehh
Gost
ehh

pa SDA inspektore je tvoja stranka. projektici, ovo, ono. ti mislis ja nezz ? ehh 😀 . :)))))))) .
Čim neko kritikuje krimose poput Tarika, Struje ili pise o namjestanju izbora odma se javljas. a isto kao da mi ne znamo :))). Nema od pisanja i palamudanja po SodaLive nista, Vi iz SDA imate svoje glasace pardon “Uhljebljene navijace” koji ce vas podrzati, jos po neka nena i djed se dovedu prospe im se lafina i vi umesto njih birate svoje lopvcice, malo nestane struje i gle koji su listici na stolu, sigurno ih neko posuo germom pa izrasli itd … :). AL neka nismo bolje ni zasluzili :). SDP nista nije pokazao za vrijeme Lagumdzije, mada ovi iz Lukavca su dobri. eh njih treba podrzati zajedno sa nacelnikom. nacelnik je kralj Lukavca, slobodno inspektore podrzi covjeka :)))

Novi član SDP
Gost
Novi član SDP

Da li će SBB ukinuti Markice,raskinuti koaliciju s SDA ili je to samo trik??????

chsw
Gost
chsw

@inspektore k’ und ‘k — i ovo je onaj GLJAVONJA , sigurno nesto zaHrso, ima i njegovih prstiju obije ruke tu (i pokoji nozni),,,, pa sve ce to ici preko ZZO a tu mu hanuma radi …svaki mjesec redovna plata gut,guga ha ja. …. pare idu kud idu … samo nek se vrte … mozda zaposle jos 2
86 u DZ pa lagano, i jos 6 ambulanti naprave, pa medecinar po glavi stanovnika — jedino nas Njemacka zeza, ode raja tamo za male pare 😉

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Ovi stvarno nisu normalni kakvih 25 KM? čista pljačka građana, što se do sad za djecu plaćalo ako sad ne mora. Djece svakako nema, narod samo u mobitele bulji i fejsbuči umjesto da provodi noći u pravljenju djece. Eno lafinaša neka fejsbuči svakako nije sposoban ništa normalno napraviti.

haftakhaftakus
Gost
haftakhaftakus

Hajde ljudi da organizujemo tribinu pod nazivom smanjite nam participaciju markica za 2018? Na tribinu obavezno pozvati lafinaša Delića koji će imati zadatak da, preko legalno (bez konkursa) izabrane žene g-đe Delić, izlobira članove Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK da smanje participaciju na simbolično 1 KM.
Kao zahvalu građani će lafinašu Deliću pokloniti njegovu sliku u prirodnoj veličini da joj se divi kada nema u blizini medija.

Delići Kukini sinovi
Gost
Delići Kukini sinovi

Ako mu budu Glavu slikali u “priorodnoj” veličini, pa kolika će to slika jarane da bude!? Moraće da ide po kući hanuma mu i da mu govori svaki dan e “jebo ti sliku svoju” hahahaha Glavonja kockasti

variola
Gost
variola

Naravno da treba povecati, jer(bo) treba obezbjediti plate za bezkonkursno i konkursno nasteljeno zaposljavanje u silnim zdravstvenim institucijama od strane pozicijskih i opozicijskih sudionika vlasti. A narod jos uvijek nijemo suti i placa …

Novi član SDP
Gost
Novi član SDP

Osobe na Birou,Penzioneri NEPLAĆAJU MARKICE ZAKON
ali Praksi prvo plati pa se onda žali