Tuzla: Građani žele čist zrak, održana mirna protestna šetnja

3 1.165

Mirnom šetnjom građani Tuzle, željeli su ukazati na veliki problem aerozagađenja u ovom gradu. Grupa „Pokret za čist zrak“ koja se oformila na društvenoj mreži Facebook organizator je mirnih protesta. Ističu da ovim protestima na demokratski način žele pokazati da je ovo veliki problem koji se tiče svih, ne samo građana Tuzle.

„Ovim okupljanjem želimo da pokažemo svim nivoima vlasti ali i pojedincima koji lože sve i svašta da smo protiv toga i da želimo čist zrak za našu djecu. Iz tog razloga morali smo nešto uraditi, a jedna od stvari je ova mirna šetnja, kojom želimo na demokratski način da pokažemo, da želimo čist zrak za sve nas.“ – kaže Srđan Janjić, jedan od organizatora mirnih protesta i član grupe “Pokret za čist zrak”

Više od tri stotine građana okupilo se na Trgu slobode ističući da zaista žele da se ovaj veliki problem konačno riješi.

Volonteri grupe „Pokret za čist zrak“ simbolično su građanima Tuzle podijelili i zaštitne maske. Nakon okupljanja, građani su krenuli u gornji dio grada, kako bi šetnjom sa maskama na licu, iskazali svoje nezadovoljstvo.

(rtvslon)

Leave a Reply

3 komentara za članak "Tuzla: Građani žele čist zrak, održana mirna protestna šetnja"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Dok ne izađe 30 000 na proteste, opet će maca pojesti fajdu.Prvo načelnik da podnese NEOPOZIVU OSTAVLKU jer je svojim neradom i indolentnim pristupom opstruirao bilo kakve aktivnosti koje su morale da se pokrenu.Naravno da se ovdje ne radi više samo o čistom zraku i vodi.Riječ je o katasrofi koja prijeti da uništi sav život na ovome području.Koliko li će još ljudi umrijeti od posljedica ? Ovdje mora da odgovaraju vlade kojih ima ko žutih mrava.Naravno i lukavačka,bez obzira na stranačku pripadnost, pa onda kantonalna i federaln.Vremena,jednostavno više nema !

SDPInsider
Gost
SDPInsider

Dok nije postao neki faktor mada nebitan, lafinaš je bio obevazan u protestima. Krene on tako palamuditi i pametovati a prodo bi guzice za marku.

crni
Member
crni

Vi, Tarikovi placenici, pujdo i SDPinspeder, procitajte sta kaže član grupe “Pokret za čist zrak” iz Tuzle i jedan od organizatora protestne šetnje Srđan Janjić:” Rekao je da se ovim okupljanjem želi pokazati svim nivoima vlasti, ali i pojedincima koji u peći lože sve i svašta, da su građani protiv zagađenja zraka i da žele čist zrak za sebe i svoju djecu”. NI jedna riječ nema veze sa grdnačelnikom Tuzle i nasim urbanim načelnikom. Toliko od mene ublehe jadne,