fbpx

U toku intezivne pripreme pred početak sezone

2 min. za čitanje
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon fizičkih priprema, koje su realizovane na stadionu “Jošik” i na stazama Doložaja, od kraja avgusta naše odbojkašice vrijedno rade u sportskoj dvorani Lukavac.

U dosadašnjem dijelu priprema odigrano je nekoliko kontrolnih utakmica, u kojima rezultat nije bio u prvom planu, a trener Buljubašić je zadovoljan pokazanim.

U prelaznom roku nije bilo pojačanja, niti je neka od igračica napustila redove našeg superligaša.

Trener i uprava kluba planiraju da takmičenje u Superligi Federacije BiH nastave sa sastavom, koji je u protekloj sezoni pokazao kvalitet i ostvario plasman u viši rang takmičenja.

Treba napomenuti da kompletan sastav ekipe “Smeč” Lukavac čine igračice koje su ponikle u vlastitoj školi odbojke, te da je naš Superligaš jedan od rijetkih klubova koji se takmiči osloncem na vlastiti pogon, bez igračica “sa strane”.

smec1

Prvo kolo u okviru Superlige FBiH igra se 28./29.09.2013. godine, a naše odbojkašice gostuju ekipi OK “Gradina” Srebrenik, dok u drugom kolu 06.10.2013.godine , u Lukavcu gostuje ekipa HŽOK “Široki Brijeg”.

Dok se seniorska ekipa intenzivno priprema za nastavak prvenstva, mlade odbojkašice ŽOK “Smeč” kontinirano rade u školi odbojke. Narednog vikenda naše mlade odbojkašice će putovati u R.Hrvatsku, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa vršnjakinjama iz Vinkovaca, u kategoriji ‘97. godište i mlađe i u kategoriji ‘99. godište i mlađe.

Uz želju za puno sportske sreće u novoj sezoni, nadamo se dobrom startu naših odbojkašica u Superligi FBiH.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments