fbpx

U petak dodjela priznanja najboljim sportistima općine Lukavac za 2018.godinu

1 min. za čitanje
Dodjela

U Velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac u organizaciji Sportskog saveza općine Lukavac u petak 15.02.2019 godine  sa početkom u 18 sati bit će  održana manifestacija Izbor sportiste općine Lukavac za 2018. godinu.

Za proglašenja najboljih sportista i ekipa općine Lukavac formiran je poseban žiri koji je na prijedlog sportskih klubova, a na osnovu ostvarenih rezultata birao  najbolje za proteklu 2018. godinu.

Priznanja će biti  dodijeljena u svim kategorijama odvojeno, ekipni i pojedničani sport, ali i zajedno po kategorijama žene i muškarci, odnosno djevočice i dječaci.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kao i svake godine nagrade će dobiti sinovi i kćerke direktora klubova, uprave, političara, doktora, direktora, inspektra, stranački podobni omladinci i omladinke ali i oni stariji koji nisu najbolji već su predloženi od uprave svoga kluba!
Čak, u ime klubova na pozornici i oko nje viđeni će morati biti tatini i mamini ili same tate i mame glOvom i frizurom za potrebe FB i ostalih društvenih mreža i TV-stanica!
Naravno na kraju titulu najboljeg sportiste dodijelit će zasluženo jer dugačije stvarno ne bi išlo a sve ostalo je jedna velika farsa i namještaljka što će reći imena i prezimena sama o sebi, čiji je ko i zbog čega je dobio u prvom redu novac a onada i plaketu, još jednu u nizu na svom zidu, za veličanje svog ega.
Kao i prijašnjih godina već sve viđeno u lukavačkom apsurdistanu!

Sve bi bilo dobro da nije politike i stranacki opredjeljene komisije i zirija. Zalosno ali eto to je tako a do kada ce sve ovo da traje na ovaj nacin neznam. Treba priznanja dodijeliti bas onima koji se trude a nemaju bas politicke mocnike za ledjima sport nek ostane sport a ne da ga politika unistava. Samo uspjeh na takmicenjima da bude kriterijum i nista vise i bit ce puno puno bolje. To dok nezazivi nista od pravednog dodjelivanja priznanja.