fbpx

Radnički u 1/8 finala; Kuduzović “Ovo je naše pravo lice”

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Radnički je od samog početka silovito krenuo u meč, te već u uvodnim minutama stvorio jak pritisak na odbranu Olimpic-a, time pokazavši da se ne boje puno organizovanijeg i na papiru kvalitetnijeg protivnika.

U 6. minuti sporna situacija u šesnaestercu gostiju, kapiten Olimpica igra rukom, ali glavni sudija Živković iz Orašja se ne oglašava. Nastavili su plavi hrabro i borbeno prema golu gostiju što im se u nastavku isplatilo.

Igrala se petnaesa minuta, nakon prekršaja na ivici šesnaesterca gostiju, Musić sjajno centrira, nakon čega se lopta odbija do Junuzovića koji se najbolje snalazi i pogađa za veliko slavlje – 1:0.

Favorit na papiru iz Sarajeva je nakon primljenog gola nastavio sa blijedim igrama, dok su domaći velikom borbenošću i zalaganjem u par navrata zaradili ovacije sa tribina.

Igrala se 29. minuta kada je sjajni Kuduzović istrčao kontru i pogodio za povećanje rezultata. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

12042654_10153096391446301_1541784208749316341_n

U drugom poluvremenu nešto drugačija slika. Tempo utakmice je pao, a gosti iz Sarajeva su nakratko preuzeli inicijativu ali bez konkretnih prilika. Odbrana na čelu sa iskusnim Samirom Jogunčićem ni u jednom trenutku nije dozvolila da ozbiljno zaprijete golmanu Aleksandru Nikoliću.

Igralo se uglavnom na sredini terena, sve do pred sami kraj utakmice kada je zbog nedozvoljene pozicije u 82. minuti poništen pogodak gostima iz Sarajeva. Ipak, u 87. minuti nadu “Vukovima” dao je Ervin Jusufović pogodivši za 2:1 što je i konačan rezultat susreta.

Sjajnu atmosferu napravili su SIOUX-i bodreći svoje ljubimce tokom cijele utakmice, pokazavši tako da oni, ovaj klub i grad zaslužuju puno više od trenutnog.

Današnja pobjeda je za ovaj grad, za najbolje navijače i za samu ekipu. Svi momci su ostavili srce na terenu u jednoj bespoštednoj borbi i to nam se na kraju isplatilo. Mi nastavljamo dalje i vjerujem da ćemo u nastavku sezone pružiti još bolje partije. Ovo je naše pravo lice! – Izjavio je za naš portal kapiten Radničkog, Elmir Kuduzović.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke za pobjedu i sretno dalje u Kupu i prvenstvu,samo borbeno i sa srcem za Radnički.