fbpx

Selma Sejdinović i Mensur Đozić najuspješniji u 2018. godini

4 min. za čitanje

Večeras je u velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac u organizaciji Sportskog saveza općine Lukavac održana manifestacija Izbor sportiste općine Lukavac za 2018. godinu.

Za proglašenja najboljih sportista i ekipa općine Lukavac formiran je poseban žiri koji je na prijedlog sportskih klubova na osnovu ostvarenih rezultata odabrao  najbolje za proteklu 2018. godinu. U muzičkom dijelu programa nastupala je Nerka Hodžić i Sanjin Bend.

Priznanja su dodijeljena u svim kategorijama odvojeno, ekipni i pojedničani sport, ali i zajedno po kategorijama žene i muškarci, odnosno djevočice i dječaci.

Najuspješnijom sportistkinjom općine Lukavac za proteklu 2018. godinu proglašena je Selma Sejdinović iz JK Lukavac, a u kategoriji najuspješniji sportista općine Lukavac proglašen je Mensur Đozić iz KK Orka.

U kategoriji seniora (pojedinačno) 1. mjesto zauzeo je Hamza Čajić (ORKKA), a slijede ga Dženita Mahovkić (KBS Radnički, 2.mjesto), te Stefan Lazić (Judo klub, 3.mjesto).

Ostale dodijeljene nagrade su: Perspektivni sportisti

  1. Sinanović Maid (FK Radnički Lukavac)
  2. Šarić Asja (ŽOK Lukavac)
  3. Kovačević Ensar (KBS Radnički Lukavac)
  4. Softić Neira (KK Sensei Turija)
  5. Šabović Ramiz (PK Galeb)
  6. Kovačević Lejla (Judo klub)
  7. Redžić Benjamin (SKI klub)
  8. Iljazagić Hamza (7 Lukavac)
  9. Husić Benjamin (ORKKA)
  10. Atić Ena (KBS Master)
  11. Kanita Husović (ŽOK Smeč)
  12. Adin Kovačević (Beta club)

Za najboljeg trenera u protekloj godini izabran je Željko Zombra (ORKKA), a Zijad Sejdinović je najbolji sportski radnik. U katergoriji invalidski sport, ekipno, poredak je slijedeći: 1.SKISO Sinovi Bosne, 2. Udruženje paraplegičara, 3. SKIMN Sinovi Bosne Lukavac

U kategoriji invalidski sport (pojedinačno) titulu najboljeg ponio je Ermin Jusufović (1.mjesto), a slijede ga Mensud Imamović i Elvir Mahmutović.

Ekipno pioniri: 1. Enis Imamović (FK Radnički Lukavac), 2. Amra Bećirović (ŽOK Smeč), 3. Zerina Imamović (ŽOK Lukavac)

Ekipno kadeti: 1. Kasumović Nadir (RK Lukavac), 2. Okičić Aljo (FK Radnički Lukavac), 3. Ahmetašević Adna (ŽOK Lukavac)

Ekipno juniori: 1. Adnan Jašarević (FK Radnički Lukavac), 2. Lea Vjadinović (ŽOK Smeč), 3. Anisa Kunosić (ŽOK Lukavac)

Titulu najboljeg u seniroskoj konkurenciji, kategorija ekipno ponijela je Amra Džambić iz ŽOK Smeč Lukavac, a slijede je Nedim Dautović iz FK Radnički Lukavac i Anes Kuduzović iz RK Lukavac. Najbolji klub u ovoj kategoriji sportova je ŽOK Smeč, KK Radnički je na drugoj poziciji, a OK 7 Lukavac na trećoj,

U kategoriji individualni sport, u konkurenciji pionira, poredak je slijedeći: 1. Hodžić Amar (KK Sensei Turija), 2. Dalal Odobašić (Judo klub), 3. Giovanni Jerkovics (BK Radnički), 3. Haris Halilović (ORKKA)

Individualno kadeti: 1. Čajić Halima (ORKKA), 2. Anela Omerović (KBS Radnički), 3. Amar Tahić (Judo klub)

Individualno juniori: 1. Muradbašić Haris (ORKKA), 2. Ahmed Kasumović (Judo klub), 3. Dajan Ivanović (KBS Radnički)

U kategoriji individualni sportovi, u konkurenciji klubova prvo mejsto osvojio je KBS ORKKA LUkavac, na drugoj poziciji je Judo klub, a kao trećeplasirani je KBS Radnički Lukavac.

Dodijeljena su i specijalna priznanja po odluci UO Sportskog saveza posthumno: Amila Čorhodžić, Elmir -Elo Salihović i Nedzad Đinić -Nečko. Tu je i priznanje za Fuada Hasanovića koji je kao nastavnik nagrađen za rad sa mladima.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast

Bravo Selma, Dalal, Amar, Ahmed, Lejla…Bravo Judo klub Lukavac. Bravo za najboljeg trenera Zijad Sejdinović.