fbpx

Prokosovići: Akcija čišćenja i sređivanja ribolovne staze

1 min. za čitanje

Sportsko ribolovno društvo „SMUĐ“ Lukavac dana 27.3.2018. godine (utorak) planira radnu akciju čišćenja i sređivanja ribolovne staze Prokosovići. Radna akcija je organizovana u saradnji sa Općinom Lukavac,

Fakultetom za tjelsni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, JP „Spreča“ d.d. Tuzla, Asocijacijom „Zelene staze-Green tour Tuzla“, MZ Prokosovići, JU OŠ ”Prokosovići” Prokosovići i Udruzenjem Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca.

Pozvali smo i sve ostale zaljubljenike u prirodu da nam se tog dana pridruže u čišćenju našeg jezera. Planiramo da bi se na radnu akciju trebalo odazvati minimalno 50 osoba. U saradnji sa Općinom Lukavac i sa komunalnim preduzećem RAD Lukavac dana 27.3.2018. (utorak) u 9 sati uspjeli smo obezbijediti vreće za skupljnje smeća i otvoreni kontejner na ribolovnoj stazi Prokosovići. Svrha ove akcije je priprema ribolovne staze Prokosovići za međunarodno takmičenje u pecanju sitne ribe udicom na plovak „U sjećanje na ribare“ Lukavac 2018, a koje bi se održalo 15. aprila 2018. godine. Kao i sređivanje šetališta uz jezero Modrac. Izjavili su iz SRD “Smuđ”.

SRD „Smuđ“ Lukavac će obezbijediti sendviče i sok za učesnike akcije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments