fbpx

ŽOK Smeč Lukavac: Deseta uzastopna pobjeda!

2 min. za čitanje

U subotu su odbojkašice ŽOK “Smeč” Lukavac u okviru desetog kola Superlige Federacije BiH, grupa sjever, dočekale ekipu ŽOK “Bihać” i zabilježile desetu uzastopnu pobjedu.

Od početka susreta domaće odbojkašice su pokazale nadmoć i da s razlogom drže lidersku poziciju u prvenstvu.  Odličnim servisom, dobrom igrom u polju, uz puno zalaganje najavile su povoljan rezultat. Cijelim tokom susreta vodila se neravnopravna borba između odlične ekipe lukavačkog Smeča i mladih i neiskusnih gošći.

Odbojkašice iz Lukavca su na trenutke igrale egzibiciono, a publika je imala priliku uživati u prelijepim poenima.  Gostujuće igračice su samo u trećem setu uzele nešto više poena, jer je trener domaće ekipe dao priliku rezervnim igračicama.

Konačan rezultat: ŽOK “SMEČ” – ŽOK “BIHAĆ” 3:0 ( 25:12, 25:5 i 25:15 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović – kapiten ekipe, Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Ena Likić, Elma Fetić i Lea Vujadinović,   trener ekipe Said Hasanbegović.

U gostujućoj ekipi su nastupile: Zajkić Dinela, Karat Senija, Alić Sara, Dizdarević Una, Pemadžić Amna, Kartal Sumeja, Muminović Sara, Čavkunović Lejla i Saračević Lejla, trener ekipe Felić Dževad. Ovo je bila desta uzastopna prvenstvena pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč”, koje sa 30 bodova i seta razlikom 30:3 zauzimaju prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

U pripremi za predstojeći finalni turnir kupa BiH i završnicu prvenstva, ekipa ŽOK “Smeč” će u utorak 13.02.2018. godine ugostiti ekipu OK “Partizan” iz Beograda i odigrati prijateljsku utakmicu.  Utakmica će biti odigrana u sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom u 19,30 sati.  U narednom prvenstvenom kolu Lukavačke odbojakšice su domaćini ekipi OK “Maglaj”, a utakmica će biti odigrana u nedjelju 18.02.2018. godine u 16,00 sati.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast djevojke samo naprijed , jos jedan sportski kolektiv koi treba podrzati.

U selendri Lukavcu zenski sportovi i odbojka nisu bitni. Samo seoski fudbal i krkanluk. Tu treba uloziti pare.