fbpx

Izbor za sportistu 2016 godine TK: Priznanje Hamzi, Željku, Mensuru, Selmi i Erminu

2 min. za čitanje
Melika Kasumović, Ermin Jusufović i Selma Sejdinović | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Piše:Sadik Sinanović

Poznato je da početkom svake godine, tradicionalno, biramo najuspješnije sportiste za prethodnu, u ovom slučaju 2016. godinu. Ovaj put rijeć je o izboru za najboljeg sportistu TK, koji je u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pravo na prijave svojih sportista imao je i Sportski savez općine Lukavac.

Stručna komisija je nakon dva zasijedanja, izabrala pobjednike u sedam kategorija. Mnoštvo prijava, među kojima su se našli i neki sportisti sa naše općine, bodovano je i rezultati su i više nego dobri po naše sportiste.  Po prvi put, od kako se održava ovakva manifestacija, objedinjen je izbor najboljih sportista sa najboljima iz invalidnog sporta, kako bi na taj način invalidni sportisti ravnopravno konkurisali u izboru prema ostvarenim rezultatima. Sportski savez općine Lukavac u izbornoj komisiji predstavljao je Mirsad Halilagić, generalni sekretar.

Za najboljeg juniora TK, izabran je Hamza Čajić (KBS ORKA), dok su lukavački sportisti u seniorskoj konkurenciji odnijeli dva odličja: Mensur Đozić (KBS ORKA) kao najbolji senior TK, i kao trećeplasirana Selma Sejdinović (Judo klub). U kategoriji najbolji trener, Željko Zombra osvojio je drugu poziciju. Ovi rezultati su svakako dobar pokazatelj da Lukavac u borilačkim sportovima ima svijetlu budućnost. U kategoriji izbora za najbolju invalidnu ekipu izabrana je ekipa SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Najbolji sportista Tuzlanskog kantona za 2016. godinu je naš Ermin Jusufović, član SKISO Sinovi Bosne, i dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. Ovo je svakako veliko priznanje, kako za Ermina i SKISO Sinovi Bosne, tako sigurno i za naš invalidni sport.

Od ukupno 7 biranih kateogrija, lukavački sportisti osvojili su odličja u 6, od čega je jedno ono najbitnije (sportista godine), što zaslužuje veliku podršku i ekipa našeg portala ovim putem čestita svim našim sportistima na osvojenim priznanjima, sa iskrenim željama da u narednom periodu ostvaruju još bolje rezultate i tako predstavljaju Lukavac u što boljem svjetlu.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ermine ponosu opcine Lukavac