fbpx

Zvanično osnovan MNK Lukavac

2 min. za čitanje

U subotu je u Centru za kulturu u Lukavcu održana Osnivačka skupština MNK Lukavac, na kojoj su izabrani članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora, čime su ispunjeni svi preduslovi da bi se ovaj klub mogao takmičiti u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine u futsalu u sezoni 2018/2019.

UO MNK “Lukavac” činit će: Ernes Prelić – predsjednik Upravnog odbora, Mirza Bašić – podpredsjednik Upravnog odbora, te članovi Upravnog odobra: Asmir Mehić, Mirnes Mehanović, Eldar Junuzović, Zlatan Pavljašević i Edis Lović.

“Grupa zaljubljenika u sport okupila se oko ideje osnivanja MNK Lukavac, ali je važno naglasiti da ova ideja nije novijega datuma. Naime, već dugo vremena nastupamo na malonogometnim turnirima širom Bosne i Hercegovine, na kojima smo zabilježili respektabilne rezultate. Kvalitetni nastupi na ovim respektabilnim turnirima motivirali su nas da pokušamo osnovati malonogometni klub, a nakon razgovora sa privrednicima, s predstavnicima Sportskoga saveza i Nogometnoga saveza Općine Lukavac, zaključili smo kako postoje čvrsti i stabilni temelji za egzistiranje malonogometnog kluba u našem gradu, što nas je motiviralo da sazovemo Osnivačku skupštinu.” – izjavio je jedan od osnivača MNK Lukavac, Mirza Bašić.

U skupštinu kluba su odabrani: Ismar Delić – predsjedavajući skupštine, Murat Husović – potpredsjednik skupštine, te članovi skupštine: Adnan Halilagić, Isan Šubić, Sabahudin Kasumović, Ivan Gospavić, Ermin Čeliković, Irfan Halilagić, Muris Mehinović, Amel Bajraktarević, Mirzet Cvrk, Hamza Arapčić, Adnan Jašarević, Hamed Mujić i Kenan Gegić.

Nadzorni odbor kluba sačinjavat će: Enver Ćosićkić – predsjednik Nadzornog odbora i članovi Nadzornog odbora: Rijad Biković i Vehbija Tokić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments