fbpx

Svatovac ostvario historijski uspjeh: Plasman u 1/16 finala Kup-a BiH u fudbalu (FOTO+VIDEO)

2 min. za čitanje

U okviru drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano 12 utakmica nakon kojih smo saznali imena ekipa koje su se plasirale u šesnaestinu finala ovog takmičenja. Najzanimljiviji duel za lukavačku fudbalsku javnost odigran je u Poljicu na stadionu Krušici, gdje je domaći Svatovac ugostio ekipu Rudara iz Kaknja.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Svatovac je požrtvovanom i agresivnom igrom uspio nekoliko puta zaprijetiti golmanu gostiju, Vrijedi pomenuti pokušaj Halilagića iz 15. minute, ali njegov udarac iz neposredne blizine pogađa golmana gostiju Čelebića. Do polovine prvog poluvremena se igralo uglavnom na sredini terena, a u 38. minuti ekipa Rudara ostaje sa igračem manje. Nakon neopreznog starta nad Imamovićem, kod gostiju je “pocrvenio” Amel Neimarlija. Početnim rezultatom (0:0) se i otišlo na odmor.

U nastavak su domaći ušli mnogo odlučnije i konkretnije, ali se i u drugom poluvremenu igralo uglavnom na sredini terena uz mnoštvo sitnih prekršaja, te nekoliko neopreznih startova na obje strane. Drugo poluvrijeme je obilježilo tek nekoliko poluprilika, a jedinu veliku šansu da dovede svoj tim u vodstvo imao je u 80. minuti Sedin Hrbat kada se u šesnaestercu gostiju nije najbolje snašao. Susret u Poljicu završen je u regularnom vremenu rezultatom 0:0, te se pristupilo izvođenju penala.

Više sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca imao je domaći sastav, te tako odnio pobjedu rezultatom 5:4. Za Svatovac su sa bijele tačke pogađali Demirović, Mušić, Halilagić, Hrbat i Berbić. Vrijedi istaći i da je u drugoj seriji jedanesteraca golman Svatovca, Halilović odbranio jedanaesterac.

Za ekipu Svatovca u ovom susretu nastupili su: Halilović, Mehić, Okačić, Demirović, Saburović, Imamović, Nurić, Hodžić, Hrbat, Berbić. Gosti iz Kaknja u ovaj susret ušli su u slijedećem sastavu: Čelebić, Alić, Vehab, Smolo, Gačić, Čehajić, Čiva, Neimarlija, Čaluk, Durak i Kukić. Susret je na stadionu “Krušici” pratilo oko 600 ljubitelja nogometa.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments