fbpx

Radnički je spreman, svi u Kakanj!

3 min. za čitanje

Danas je na stadionu „Jošik“ u Lukavcu održana konfrencija za medije povodom utakmice 16. kola Prve lige FBiH, u kojoj Radnički gostuje ekipi Rudara u Kaknju. Prisutnim medijima obratio se šef struke Milenko Bošnjaković:

„Pripremni period je iza nas i sve što je bilo u našoj moći, mi smo i uradili. Trudili smo se koliko su nam dozvoljavali vremenski uslovi i stanje terena ovdje na stadionu u Lukavcu, da provedemo te pripreme što kvalitetnije i što bolje. Naše najveće pojačanje, je svakako kapiten Salihović. Igračka križaljka je završena, nemamo više prostora za prinove, a dobili smo uglavnom neafirmisane mlade igrače koji su dolazili da se dokažu, da pokušaju izboriti opstanak sa Radničkim što bi bio njihov najveći uspjeh u karijeri. Dobili smo takođe i dva iskusna igrača, golmana Šabića, koji će nadoknadit odlazak Brezičanina, i dobili smo Stjepanovića koji će pojačati konkurenciju u veznom redu. Nismo doveli pojačanja koja smo željeli. Imali smo cilj da angažujemo bivše igrače Radničkog da pomognu Radničkom u borbi za opstanak, međutim nismo naišli na razumijevanje tako da nam je taj plan propao. Došli smo u situaciju da u borbu za opstanak ulazimo sa jednom veoma mladom ekipom, kakva je bila i u protekloj polusezoni.“

Pred Radničkim je teška borba za ostanak, te je svaki bod bitan.

„U ovoj situaciji ne postoji ni trener ni igrač koji može obećati, opstat ćemo u ovoj ligi, ili nećemo. Situacija nije dobra, borit ćemo se, trudit ćemo se. Ono što možemo obećati to je borba, i bacanje na glavu za svaku loptu i za svaki bod“, istakao je za kraj šef stručnog štaba Radničkog Milenko Bošnjaković.

Prisutnim medijima obratio se i kapiten ekipe s Jošika Mirnes Salihović.

„Atmosfera u ekipi je odlična, nove momke smo prihvatili na najbolji mogući način. Mislim da ćemo svi zajedno da poginemo za svaku loptu u Kaknju, ja prvi, a ne sumnjam ni u ostale momke da će dati sve od sebe da se vratimo neporaženi iz Kaknja.“

U ovoj utakmici Radnički će biti lišen usluga Adnana Kasumovića, koji je u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva dobio crveni karton, dok su svi ostali igrači u pogonu i konkurisat će za utakmicu.

Utakmica u Kaknju igra se u subotu 04.03. u 15 sati, a dolazak na utakmicu u Kakanj najavilo je i oko 100 najvjernijih navijača Radničkog.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sretno Radnički i nemoj da se ukakiš u Kaknju…..