fbpx

Lukavac zaboravljen: N/FSBiH izabrao lokalne zajednice koje će dobiti pomoć za izgradnju terena s vještačkom travom

1 min. za čitanje

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je podržati lokalne zajednice u izgradnji terena s vještačkom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa u našoj zemlji u projektu “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”.

Mnoge lokalne zajednice prijavile su se na ovaj konkurs, a Komitet za izvor liste najpovoljnijijh aplikacija lokalnih zajednica za izgradnju terena s vještačkom travom donio je odluku o tome koje zajednice će dobiti pomoć.


U Komitetu su bili Ivan Beus, Irfan Durić, Dragan Kulina i Nihad Hodžić, a donijeli su odluku o izboru 15 zajednica za izgradnju terena s vještačkom travom, a to su: Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Općina Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Opština Istočno Novo Sarajevo, Opština Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a iz Komiteta za izbor su poručili da su odluku donijeli na osnovu izvještaja stručne službe N/FSBiH i neposrednog pregleda i uvida u svaku podnesenu aplikaciju.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lafinas je rekao da ga sport ne interesuje . Lakse je njemu koju vrecu cementa , dasku , cijev dati klubovima po MZ nego nas Radnicki vratiti u 1 fed ligu

Nemozes na silu bit u prvoj ligi. Kakav radnički raspo se po šavovima….

Mi imamo glavonačelnika koji je obećao da će Radnički raditi transparentno i igrati u kantonalnoj ligi.To se i obistinilo, a možda je to i jedino obećane koje je 100% ispunjeno. Zbog toga ljudi iz NS nisu uzeli Radnički Lukavac.Samo da znaju vjerni navijači Radničkog i sve dok je ova ubleha u Lukavcu fudbal je na margini u ovom gradu.Sad je hit podjela paketića i cijevi preko Enčike.

A kad je ko ikad htio pomoc lukavcu, propali grad, propala opstina svi je zaobilaze kao ii uvijek