fbpx

FK Radnički počeo pripreme, Hurtić: “Ne bojimo se izazova!”

2 min. za čitanje

Danas sa početkom u 10:00 sati održan prvi sastanak igrača FK Radnički Lukavac, sa Upravom i stručnim štabom. Ono što je važno naglasiti je svakako promjena u sastavu stručnog štaba, te će u ovoj sezoni sa klupe lukavački tim voditi Vedran Hurtić kao šef stručnog štaba, a njegov pomoćnik od danas je Dragan Mandalinić, navedeno je na zvaničnoj Facebook prezentaciji FK Radnički Lukavac.

“Svakako je velika čast, ali i odgovornost sa klupe predvoditi klub u kojem sam proveo najveći dio svoje igračke karijere. Zaista nas očekuje jako puno posla, kako nas na terenu, tako i rukovodstvo kluba, kako bi se što bolje pripremili za narednu sezonu. Vrijeme je da se ovaj klub okrene u potpunosti domaćim igračima, posebno onim mlađim koji tek treba da se dokažu!” rekao je šef stručnog štaba Hurtić Vedran u razgovoru za naš portal.

Na sastanku je igračima od strane šefa struke predstavljen plan i program rada, a posebno je naglašeno da će u narednoj sezoni akcenat biti na mlađim igračima na kojima će se i graditi budućnost kluba.

“Pred igračima je sada jedan težak i jako zahtjevan pripremni period, a vrlo brzo ćemo odigrati i nekoliko pripremnih utakmica u kojima ćemo vidjeti ko i koliko može pružiti u igri na terenu. Pojačanja i prinova će svakako biti, zavisno od potrebe i prilike za angažovanjem, ali prvenstvene susrete će igrati samo oni najspremniji i najborbeniji.” 

Do početka prvenstva je još dovoljno vremena, a nakon uvodnih nekoliko treninga pristupiti će se rješavanju igračke križaljke za narednu sezonu. Nakon uvodnog sastanka na glavnom terenu stadiona Jošik održan je i prvi trening, a Hurtiću se odazvalo petnaestak fudbalera. Na pitanje o prognozi sezone Hurtić je kratko odgovorio:

“Izazova se ne bojimo, biće potrebno dosta strpljenja, ali mi idemo hrabro i siguran sam da dobri rezultati neće izostati.”

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments