FK Radnički Lukavac: Održan prvi otvoreni trening u Orahovici (FOTO)

6 2.010

Na stadionu u Orahovici Gornjoj održan je prvi “otvoreni trening”,  na kojem je svim zainteresovanim dječacima i djevojčicama predstavljen način rada FK „Radnički“ Lukavac.

Vođa treninga bio je Arnes Sulejmanović, jedan od trenera u ženskoj selekciji ovoga kluba.

Preko dvadesetak dječaka i djevojčica su pažljivo pratili upute i izvršavali zadatke, a na kraju samog druženja nisu krili zadovoljstvo predstavljenim treningom.

Iskazano interesovanje za treningom i radom je pokazalo da FK „Radnički“ živi u svakom dijelu naše općine.

„U narednom periodu će FK „Radnički“ i u ostalim mjesnim zajednicama predstaviti svoj rad, a sve u cijlu jačanja omladinskog pogona te njegovog omasovljenja“, poručili su iz uprave kluba.

Leave a Reply

6 komentara za članak "FK Radnički Lukavac: Održan prvi otvoreni trening u Orahovici (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Kvalitetan i seriozan rad u “omladinskom pogonu” je jedan od osnovnih temelja uspijesnog sportskog klub.Prepoznatljiv “rukopis” takvog rada je za sobom ostavio rahmetil Rahman Suljic,neprevazidjeni Cika Rahman , kako su ga dozivljavale i oslovljavale generacije fudbalera “Radnickog”.Vrsni pedagog, covjek od autoriteta i sportskog-fudbalskog damara je znao kako i koliko treba posvetiti paznje mladom sportisti.
Bilo mi je zadovoljstvo da posmatram treninge kojima je rukovodio.Posebno sam bio odusevljen generacijom rahmetli Omerice,Fice…Naravno, i danasnjeg uglednog Lukavcanina Mise Miletica.Bila je to generacija moje gimnazijske madosti.
Ukoliko se pronadju pravi entuzijaisti, mogli bismo u buducnosti dozivjeti jos lijepih trenutaka sa klubom i fudbalerima “Radnickog”. Naravno da je vazno da i politicari shvate
vaznost sporta i tradicije. Nekada su politicari i ugledni Lukavcani od vaznosti zdusno radili
na razvoju fudbala i sport -uopce. Tada smo mogli da uzivamo u mogucnosti da poslije fudbala zaplivamo i u olimpijskom bazenu…

Delic Kukin sin
Gost
Delic Kukin sin

Dragi naš Milenko, kako će NEKO, ko nije u životu nikad ni potrčao, što bi jedan dugogodišnji lukavacki trener i sportski,radnik rekao : ” nije ni mačku sa praga šutno”, a kamoli da je taj NEKO vidio Bazen Lukavacki iz bliza ” onih dana i godina” kada je na tom istom bazenu za 4 juli odrzavan svake godine “Savezni plivački miting u čast Dana borca”, KAKO će taj NEKO od ove dobi sebe pripitomit i Sam sebi objasniti Važnost i sporta i fudbala i ” bazena” i važnost nekog budućeg ” Čika Rahmana” koji bi stizao i na “Radnički” i na “Plivački”?! KAKO??? Da tuga i paradoks budu potpuni TAJ NEKO je u prošlom ” Titovom ” sistemu kupio benefite kao Istaknuti Titov omladinac i Titov gardista, pa i dan danas uživa da slavi i slika se 4 maja na godišnjice Titove smrti, ali takođe umije i dalje da,se,sjeti i 4-og jula ali u ” novom vaktu – sadašnjem” slavi GA kao Dan nezavisnosti USA! To je dupeuvlakac za sve sisteme i sva društvena uređenja!

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Delic Kukin sin. Izgleda da ovu enigmu ni inspektor Columbo ne bi mog'o rasvijetliti.

Ema-lukavac
Gost
Ema-lukavac

Kakve dezinformacije i gluposti vi objavljujete! Zato moje dijete neće nikad trenirati u FK Radnicki. FK Radnički uopšte nema ženske selekcije, nego postoji poseban registrovani ženski klub koji se zove Ženski fudbalski klub radnicki i nema nikakve pravne veze sa FK Radnicki, i taj lik uopšte nije trener u fk radnički. Koliko ja znam treneri su Merdo, Softa, Šuba, Pema, Damir i Hana a uprvoj ekipi Džemo, Cigo i Šaban. ŽFK Radnički trenutno i ne radi, tenutno postoji samo na papiru. Čovjeka predstavljate kao trenera FK Radnički a nije trener u klubu. Ne kontam koji je cilj svega toga. Dok je desetke i Bete moje dijete neće u Radnički. Omladinski pogon vam prezentuje trener koji nije trener u klubu. Svašta u ovom lukavcu i BiH-a.

Ema-lukavac
Gost
Ema-lukavac

Bravo 🙂

SahariZA
Gost
SahariZA

No kikiriki Ema – brate .
A ova dvajca- predhodnih komentatora, su pogrijesili stadion … haman su i oni otisli u “drugi” Rostov ili sl. Haj nek se hLopta “igJa gJavom”; Pozdrav nako 🙂