Leatex

KK “Sensei” Turija: Tri medalje sa takmičenja u Novom Travniku i Bijeljini

0 677

U nedjelju 10.06.2018.godine, takmičari KK “Sensei” Turija-Lukavac nastupili su na turnirima u Novom Travniku i Bijeljini.

Na 16. Karate kupu “Orhideja 2018” održanom u Novom Travniku, učestovalo je 260 takmičara iz 22 karate kluba. Karate klub ”Sensei” nastupio je sa šest takmičara, te u zvaničnoj konkurenciji osvojio tri medalje, jednu zlatnu i dvije bronzane medalje, a u nezvaničnoj još tri bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je ženska seniorska ekipa u borbama u sastavu, Amila Kovačević, Dženana Šiljegović i Elma Frkić, a bronzane medalje osvojile su Dženana Šiljegović i Amila Kovačević u apsolutnoj kategoriji u borbama za seniorke.

Na istom turniru, u nezvaničnoj konkurenciji za djecu u katama, bronzane medalje osvojilu su Amar Muratović, te Dženan i Kenan Džibrić.

Istog dana u Bijeljini na Prvom otvorenom prvenstvu Bijeljine gdje se okupilo 55 klubova iz 5 država sa oko 600 takmičara, KK “Sensei” predstavio je Amar Hodžić te u kategoriji borbe 12.god. -52kg osvojio bronzanu medalju.

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar