fbpx

Grand Prix Croatia: Dominacija Mensura Đozića i Hamze Čajića

2 min. za čitanje
Mensur Đozić

Članovi Kluba borilačkih sportova ”ORKKA” Lukavac uzeli su učešće na najjačem karate turniru 25. Grand Prix Croatia 2016. godine, koji je održan tokom vikenda u Samoboru. Pet takmičara, u pratnji trenera Željke Zombre osvojili su dvije zlatne medalje i jedno peto mjesto, što je veliki uspjeh i nastavak vrhunskih rezultata za ovaj klub.

Mensur Đozić
Mensur Đozić

Zlatne medalje osvojili su Mensur Đozić u kategoriji borbe mlađi seniori -67 KG. Đozić je imao pet ubjedljivih pobjeda, rezultatima 9:0, 1:0, 9:1, 11:2 i 4:2 čime je pokazao dominaciju u ovoj kategoriji, iako je samo par dana prije napunio 18 godina i iz juniorske prešao u seniorsku kategoriju.

Hamza Čajić
Hamza Čajić

Apsolutnu dominaciju je pokazao i Hamza Čajić u kategoriji kadeti +70 KG, osvojivši prvo mjesto sa samo jednim izgubljenim poenom. Imao je pet 5 ubjedljivih pobjeda 1:0, 3:0, 3:1, 5:0 i 5:0. Čajić je na ovom turniru premijerno nastupio i u kategoriji juniori +76 KG gdje je nakon tri pobjede izborio polufinale, nakon čega je u borbi za finale poražen od reprezentativca Danske rezultatom 2:1, a poslije i za treće mjesto istim rezultatom je poražen od reprezentativca Srbije, čime se morao zadovoljiti petim mjestom što je odličan uspjeh za premijerni nastup u juniorskoj konkurenciji, saopćeno je iz Kluba ”ORKKA” Lukavac.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 1.800 takmičara iz 207 karate klubova i nacionalnih reprezentacija iz 23 države iz cijeloga svijeta i to: Hrvatska, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Egipat, Nemačka, Iran, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Latvija, Luksemburg, Makedonija, Crna Gora, Holandija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švicarska i Velika Britanija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments