fbpx

Europsko prvenstvo: Bronza za Hamzu Čajića!

2 min. za čitanje

Na Europskom prvenstvu u karateu koje se od 8. do 10. februara održavao u danskom Aalborgu, nastupao je Hamza Čajić u pratnji trenera i selektora Željka Zombre.

Hamza je jedini bh. reprezentativac koji će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu sa medaljom, bronzanom koja sija kao zlatna.

Čajić je osvojio medalju u kategoriji mlađih seniora -84 kilograma i na taj način u svoju kolekciju dodao četvrtu pojedinačnu medalju sa europskih prvenstava.

Ovo je jedina medalja za BiH na ovom EP. U tri dana imali smo nevjerovatnih 8 prilika, odnosno borbi za medalju. Maler nas je pratio od početka. U konačnici EP smo završili sa četiri plasmana na 5. mjesto, nekoliko 7. mjesta i bronzanom medaljom koja sija kao zlatna. Hamza je u prvom kolu demolirao višestrukog osvajača svjetkih i europskih medalja, reprezentativca Ukrajine, koji je ujedno bio i favorit grupe, rezultatom 9:0. U drugom kolu takodjer ubjedljiv protiv Engleza 9:1, što je ujedno i jedini poen na ovom EP koji je Hamza izgubio. U trećem kolu, pri neriješenom rezultatu 0:0, gubi na sudijsku odluku 3:2 od starog rivala iz Makedonije, dakle za jednu zastavicu, iako je veći dio meča bio aktivniji, te nam nije jasna ovakva odluka, ali šta je tu je. U repasažu također ubjedljiv protiv prvaka Holandije sa 5:0 i u borbi za treće mjesto i ovu veliku medalju, pobijedio je reprezentativca Škotske sa 2:0. Izjavio je Željko Zombra.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast za momka velikog srca samo da to prepoznaju u nasoj drzavi i adekvatno nagrade momka. To tesko ide a kad je da se pohvale puna im usta hvale kako mi Bosanci to radimo ali kad je nagraditi takve onda nema nista. Sretno Cajicu u buducnosti i da ako bogda zasija i zlato na tvojim grudima nek crknu dusmani.