Odbor za žalbe MUP-a TK radi nezakonito?!

2 2.627

Nezavisni.ba zaprimio je pismo u kojem se iznose optužbe za rad odbora za žalbe građana MUP-a TK. Optužba se odnosi na činjenicu da odbor broji 3 člana, dva člana iz reda MUP-a TK, jedan vanjski član, tako da odbor već godinu dana radi u nekompletnom sastavu, vanjski član je dao ostavku a ujedno je bio i predsjednik odbora za žalbe građana. MUP TK nikad nije popunio trećeg člana, te rade nezakonito. Iz zaprimljenog pisma se vidi da je upućeno na više adresa ( OHR, Ambasada SAD-a, SIPA, Tužilaštvo i dr.)

Kako saznaje nezavisni.ba, Korman Dževad je trenutno predsjednik komisije za prijem zaposlenika u MUP TK i desna je ruka ministra Topčagića, kojeg ministar Topčagić favorizira kao kandidata za policijskog komesara.

Zbog čega ovih dana intezivno prema saznanjima vrši se pritisak zajedno sa predsjednikom skupštine i predsjednikom nezavisnog odbora, kako bi favorizirali u proceduri imenovanja Korman Dževada. Favoriziraju osobu koja je prema saznanjima iz MUP-a TK, tokom februarskih protesta odgovorna za paljenje zgrade gradske uprave Tuzla.

 

Isto tako za Dževada, prema saznanjima iz MUP-a TK,  se veže niz nezakonitih radnji tokom skupljanja i trošenja donatorskog novca od privatnih preduzeća u vrijeme dok je nekoliko godina vodio malonogometnu ekipu MUP-a TK na svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Holandiji. Za prikupljenja i utrošena sredstva nikad nije dostavio finansijski izvještaj, o čemu je navodno istragu vodilo Kantonalno tužilaštvo.

(nezavisni.ba)

 

Leave a Reply

2 komentara za članak "Odbor za žalbe MUP-a TK radi nezakonito?!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
SDP teletabisi
Gost
SDP teletabisi

Tako je od načelnika Delica rođeni otac njegov Dilfa uzeo namjenski kredit još u bivšoj državi i to od tzv. ” Zelenog plana” i nikad ga nije namjenski potrošio i nikom ništa i šta sad?! Ne serite Crveni Tita vam dragog, ko Vas ne zna …

Adolf Hitler
Gost
Adolf Hitler

Hahahahahahahha …. Teletabisi …. nasao si adekvatan naziv za ove iz SDP-a ..