Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Vijeće MZ Bokavići: Izvinjenje kantonalnim i federalnim vlastima

22 8.770

Povodom ceremonije otvaranja mosta “Sajla” u MZ Bokavići, te prijema Vijeća MZ u uredu premijera TK Bege Gurića na našu adresu stiglo je saopštenje vijeća ove Mjesne zajednice, koje vam u nastavku prenosimo u cjelosti, bez dodatnih izmjena:

“Danas je predstavnike mjesne zajednice Bokavići primio premijer TK, gospodin Bego Gutić. Tema sastanka su bili problemi u radu sa kojim se suočava vijeće MZ Bokavići i njeni mještani. Razgovarano je i o budućim projektima u našoj mjesnoj zajednici i eventualnom saradnjom sa vladom TK.

Posebna tema razgovora je bilo jučerašnje „otvaranje“ pješačkog mosta „Sajla“. Premijer je, upućen u događanja oko ovog projekata, čestitao prisutnim na realizaciji navedenog ali i činjenici da je jedna mala mjesna zajednica uspjela „povući“ i obezbijediti respektabilan iznos sredstava i to sa federalnog nivoa.

Što se tiče nas kao zvaničnih i izabranih predstavnika mjesne zajednice, investitora projekta zvani „Sajla“, neprihvatljivo nam je da predsjednik modračkog SDP-a Nail i predsjednik lukavačkog SDP-a, u aranžmanu crvenih balona i dekora ali i zvukova ozrenskih gajdi otvara našu „Sajlu“.

Ovom prilikom upućujemo izvinjenje Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje je finansiralo izgradnju mosta, što nisu bili pozvani niti su imali priliku obratiti se prisutnim gostima. Izvinjenje upućujemo i kantonalnim vlastima i premijeru Gutiću koji su posredovali i pomogli da ovaj projekat prođe, ali naravno nisu bili pozvani.

To je po svaku cijenu morao biti i bio je „show“ jednog čovjeka – egocentričnog načelnika Općine Lukavac i njegove nove partije SDP-a.

Želimo da podsjetimo predsjednika SDP-a kako je dočekan u Bokavićima kada je MZ Bokavići organizovala otvaranje Spomen obilježja za bokavićke šehide. I on, ali i ostali koji su dali doprinos u finansiranju i izgradnji Spomen obilježja su sjedili u prvim redovima, a imali su priliku i da se obrate Bokavljanima i prisutnim gostima.

„Projekat Sajla“ smo vam „halalili“, ali vam ne možemo oprostiti što niste pozvali, ugostili i dali priliku „za riječ“ onima koji su projekat finansirali i omogućili. Mi Bokavljani to tako ne radimo – pokazali smo vam. Doduše tu ste i pokazali (ne)karakter (jedno)partijskog vođe.”