Pomjeren Memorijalni turnir “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2018!

0 1.184

Ovog je vikenda u Orahovici planirano održavanje Memorijalnog šehidskog turnira “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2018, a organizatori turnira najavljivali su izuzetno zanimljiv i sadržajan takmičarski dio programa, koji je podijeljen u dva dana.

Zbog vremenskih uslova organizator je turnir pomjerio za sedam dana, te će se Memorijal odigrati 07.07.2018.godine, sa istim rasporedom programa.

Šehidski turnir organizuje se u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona Teritorijalne odbrane općine Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

Prvog dana Memorijala održat će se takmičenje u pionirskoj konkurenciji, a među pozvanim učesnicima nalaze se FK Radnički Lukavac, SK Betaclub-Tango Lukavac, NK Prokosović i NK Stjepan Polje. Takmičarski program za pionire počinje od 10:00 sati

Drugog dana obilježavanje biti će odigran i revijalni susret između selekcije veterana NK Orahovica 77 i seniorskog sastava istomenog kluba koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi TK grupa Zapad

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar