Poljice Gornje: Nezadovoljni mještani zaustavili radove na rekonstrukciji vodovodne mreže

1 4.723

Jučer (15.februara 2018 godine) su mještani zaseoka “Tuka” u MZ Gornje Poljice, zaustavili radove na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže. Njihovo nezadovoljstvo se odnosi na projekat rekonstrukcije vodovodne mreže, tačnije na nerevidiran projekat na osnovu trenutnog stanja na terenu.

Naime, šahtovi su udaljeni od objekata (kuća) par stotina metara i mještani tvrde da isti neće biti u mogućnosti da se priključe na novi vodovod. Predsjednik Vijeća MZ uputio je i službeni dopis nadležnim organima, sa zahtjevom ka općinskim službama da izađu na teren i riješe pomenutu problematiku. Uzimajući u obzir da je Općina Lukavac kao investitor trebala revidirati projekat i uskladiti ga sa stanjem na terenu, jer je kao investitor potpisala ugovor sa izvođačima radova, tražit će se i hitno rješavanje problema, kako u zaseoku “Tuka” tako i u svim ostalim dijelovima MZ Gornje Poljice.

 

Prethodno je (10.02.2018.) vijeće MZ Gornje Poljice uputilo primjedbu i zahtjev za hitan sastanak sa investitorom, izvođačem radova i nadzornim organom, koji je održan u prostorijama Općine Lukavac, a sve zbog neodgovornog pristupa i neadekvatnog izvođena radova. Vijećnici su apelovali na opreznost prilikom iskopa i presijecanja postojeće vodovodne mreže, telekomunikacijskih mreža kao i saniranja asfalta,trotoara ili travnate površine gdje su izvršeni radovi.

Također, u pojedinim zaseocima izvođaču radova je skrenuta pažnja da ne odstupa od projekta (tzv. preskakanje šahtova), što su čelnici iz Općine Lukavac, nadzorni organ i izvođač radova negirali, navodeći da se ne odstupa od projekta i da djelimični propusti izvođača radova ulaze u opseg tolerancije?! 

Informacije i fotografije preuzete sa službene Facebook prezentacije Mjesne zajednice Poljice Gornje.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Poljice Gornje: Nezadovoljni mještani zaustavili radove na rekonstrukciji vodovodne mreže"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Bez Njega-nista…